ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε “αθώες” συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σας

Μερικές συνήθειες είναι τόσο βαθιά ριζωμένες στην καθημερινότητά μας που μας φαίνονται απολύτως φυσιολογικές.

Πέντε “αθώες” συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σας

Μερικές συνήθειες είναι τόσο βαθιά ριζωμένες στην καθημερινότητά μας που μας φαίνονται απολύτως φυσιολογικές.

Έτσι, δύσκολα μας περνά από το μυαλό ότι μπορεί να μας κάνουν κακό. Μπορείτε να κερδίσετε λίγα ακόμη χρόνια ζωής ή να σώσετε τα αυτιά σας κάνοντας μερικές απλές αλλαγές.

Δείτε ποια 5 πράγματα που δε φαντάζεστε μπορεί τελικά να κάνουν κακό στην υγεία σας.

1. Καθισιό

Άσχημα νέα για όσους κάνουν δουλειά γραφείου… Αυστραλοί ερευνητές, στη μελέτη που δημοσιεύουν στην επιθεώρηση BMJ Open, δηλώνουν ότι η ακινησία για περισσότερες από δύο ώρες την ημέρα κόβει δύο ολόκληρα χρόνια από τη ζωή μας. Το χειρότερο είναι ότι η γυμναστική δεν αντισταθμίζει αυτήν την αρνητική επίδραση.

2. Μουσική

Φοράμε ακουστικά για να απολαύσουμε την αγαπημένη μας μουσική, όμως σε μερικά χρόνια μπορεί να το μετανιώσουμε. Η υψηλή ένταση και ο δυνατός θόρυβος μπορούν να προκαλέσουν σημαντική απώλεια ακοής σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας των ΗΠΑ.

3. Φαγητό

Πολλές φορές δεν προσέχουμε τις ετικέτες των τροφίμων όταν αγοράζουμε επεξεργασμένα προϊόντα από το σούπερ μάρκετ. Αρκετά από αυτά όμως περιέχουν όξινο γλουταμινικό νάτριο (MSG), υπερβολικές ποσότητες αλατιού ή πρόσθετη ζάχαρη.

4. Λίγος ύπνος

Δυστυχώς η μέρα έχει μόνο 24 ώρες κι εμείς έχουμε τόσα πολλά να κάνουμε. Ο ύπνος όμως θα πρέπει να βρίσκεται πρώτος στη λίστα των προτεραιοτήτων μας. Όχι μόνο μας δίνει την ενέργεια που χρειαζόμαστε για να ανταποκριθούμε σε κάθε μας υποχρέωση, αλλά μας προστατεύει από μελλοντικά προβλήματα, όπως η εξασθένιση της μνήμης, η κατάθλιψη και η αποδυνάμωση του ανοσοποιητικού.

5. Χυμός φρούτων

Είναι καλύτερο να τρώμε τα φρούτα αντί να τα καταναλώνουμε σε υγρή μορφή. Οι χυμοί από φρέσκα φρούτα μας παρέχουν μεν βιταμίνες, χάνουμε όμως πολύτιμες φυτικές ίνες. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι με τους συσκευασμένους χυμούς, καθώς μας φορτώνουν με περιττές ποσότητες ζάχαρης.

Διαβάστε επίσης:

Οι 5 καθημερινές συνήθειες που καταστρέφουν τη μέση σας

Ο πιο εύκολος και υγιεινός τρόπος να σώσετε τα μάτια σας

Οι 5 αποδεδειγμένοι κίνδυνοι που πυροδοτούν τον καρκίνο