ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εμπειρία της Κεφαλονιάς και η διαχείριση κρίσεων υγείας

Η εμπειρία της Κεφαλονιάς και η διαχείριση κρίσεων υγείας θα αναλυθούν επισταμένα, κατά τη διάρκεια του 1ου Εντατικού Σεμιναρίου «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ (HOSPITAL DISASTER PREPAREDNESS - HDP)»
Η εμπειρία της Κεφαλονιάς και η διαχείριση κρίσεων υγείας

Η εμπειρία της Κεφαλονιάς και η διαχείριση κρίσεων υγείας θα αναλυθούν επισταμένα, κατά τη διάρκεια του 1ου Εντατικού Σεμιναρίου «ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ (HOSPITAL DISASTER PREPAREDNESS - HDP)» που οργανώνει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Παρασκευή 4 Απριλίου 2014 στο Π.Γ.Ν «Λαϊκό» (Αγ. Θωμά 17, Γουδή), στο Αμφιθέατρο «Φ. Φέσσας» (1ος όροφος).


Η εν λόγω πρωτοβουλία της επιστημονικής ομάδας του μεταπτυχιακού «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» με επιστημονικά υπεύθυνο τον Αν. Καθηγητή της Ιατρικής, κ. Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ μετά και την πρόσφατη δοκιμασία στην οποία υπεβλήθησαν οι υγειονομικές μονάδες της Κεφαλλονιάς στοχεύει στην ανάδειξη της ανάγκης διαρκούς επαγρύπνησης και προετοιμασίας των νοσοκομείων της χώρας για αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, όπως φυσικές και ανθρωπογενείς καταστροφές.


Οι εργασίες του σεμιναρίου αφορούν την μελέτη και προβολή βέλτιστων πρακτικών σε θέματα ασφαλείας των νοσοκομείων και νοσοκομειακής ετοιμότητας. Θα παρουσιαστούν ενδεικτικά συστήματα αντιμετώπισης μείζονων συμβαμάτων σε νοσοκομειακά περιβάλλοντα σε διεθνές, ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο καθώς και σχετικά επιχειρησιακά σχέδια αντιμετώπισης καταστροφών.


Με δεδομένη την αποκτηθείσα εμπειρία από την εμπλοκή του μεταπτυχιακού προγράμματος «Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» στις υγειονομικές μονάδες της Κεφαλλονιάς κατά τη διάρκεια της εξέλιξης της σεισμικής δραστηριότητας πιστεύουμε ότι το σεμινάριο θα αποτελέσει πεδίο για την ανάπτυξη ενός γόνιμου διαλόγου για θέματα που αφορούν σχέδια επιχειρησιακής ετοιμότητας, επικαιροποίησης και εφαρμογής τους σε καταστάσεις κρίσεων.


Οι εργασίες του σεμιναρίου ξεκινούν στις 15.00 μμ, η είσοδος είναι ελεύθερη μετά από προεγγραφή στο crisismed@outlook.com