ΕΙΔΗΣΕΙΣ

15 "συναρπαστικές" πληροφορίες για τα... μωρά!

15 "συναρπαστικές" πληροφορίες για τα... μωρά!
Είστε γονείς ή πρόκειται να γίνετε σύντομα; Δείτε 15 πληροφορίες για τα μωρά που σίγουρα δεν γνωρίζατε και θα σας κάνουν να τα λατρέψετε ακόμη περισσότερο!

Είστε γονείς ή πρόκειται να γίνετε σύντομα; Δείτε 15 πληροφορίες για τα μωρά που σίγουρα δεν γνωρίζατε και θα σας κάνουν να τα λατρέψετε ακόμη περισσότερο!


1) Μέχρι την ηλικία των 7 μηνών τα μωρά μπορούν να αναπνέουν και να καταπίνουν ταυτόχρονα.

2) Διαθέτουν περισσότερους γευστικούς κάλυκες, σε σχέση με τους ενήλικες, όχι μόνο στη  γλώσσα αλλά και στο πλαϊνό, το επάνω και το πίσω μέρος του στόματος.

3) Μέχρι την ηλικία των 4 μηνών δεν μπορούν να γευτούν το αλάτι, καθώς δεν έχουν αναπτυχθεί αρκετά τα νεφρά που επεξεργάζονται το νάτριο.

4) Τα μάτια των νεογνών έχουν το 75% του μεγέθους που θα έχουν όταν ενηλικιωθεί, ωστόσο βλέπουν μόνο στο 5% των δυνατοτήτων των ματιών που ολοκληρώνονται στην ηλικία των 6 μηνών.

5) Τα βρέφη στρίβουν το κεφάλι τους συχνότερα δεξιά παρά αριστερά.

6) Ενώ γεννιούνται με 300 οστά, καταλήγουν με 206 ως ενήλικες καθώς πολλά από αυτά συγχωνεύονται.

7) Κάθε 3 δευτερόλεπτα ένα μωρό γεννιέται κάπου στον κόσμο.

8) Το 80% των μωρών όταν γεννιούνται φέρουν επάνω στο σώμα τους κάποιο σημάδι.

9) Από τη στιγμή που γεννιούνται κιόλας τα μωρά έχουν την ικανότητα να αναγνωρίζουν τη φωνή και τη μυρωδιά της μητέρας τους, ενώ αρκούν μερικές μόλις εβδομάδες για να την αναγνωρίζουν και οπτικά.

10) Όσα γεννιούνται το Μάιο ζυγίζουν κατά μέσο όρο 200 γραμμάρια περισσότερο από τα υπόλοιπα.

11) Τα βρέφη προτιμούν να στρέφουν το βλέμμα τους σε εικόνες που δείχνουν πρόσωπα και ιδιαίτερα τα χαμογελαστά.

12) Μόνο κατά τη διάρκεια του πρώτου χρόνου, ένα μωρό χρειάζεται περίπου 2.500 πάνες.

13) Ο εγκέφαλος ενός νεογέννητου αντιστοιχεί στο 10% του συνολικού βάρους του. Στους ενήλικες το ποσοστό αυτό πέφτει στο 2%. Μέχρι το τέλος του πρώτου χρόνου της ζωής του, ο εγκέφαλός του μεγαλώνει σε μέγεθος 2,5 φορές και μέχρι τα πέμπτα γενέθλιά του είναι τρις φορές μεγαλύτερος σε σχέση με το μέγεθός του κατά τη γέννηση. Σε όλα τα στάδια, ο εγκέφαλος των αγοριών είναι ελαφρά μεγαλύτερος από των κοριτσιών.

14) Γεννιούνται με την ικανότητα να κολυμπούν και μπορούν να κρατήσουν την αναπνοή τους στο νερό.

15) Προτιμούν να ακούν γυναικείες φωνές και ίσως αυτό εξηγεί ότι συνηθίζουμε να κάνουμε πιο λεπτή τη φωνή μας όταν τους μιλάμε.

BEST OF NETWORK

PlusQueen