ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγαλύτερες τάσεις αλκοολισμού δείχνουν οι νέοι που ακούν ποπ μουσική

Νέα έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, υπογραμμίζει την ανησυχητική σχέση που έχει η τάση προς αλκοολισμό στους νέους με το είδος μουσικής που προτιμούν
Μεγαλύτερες τάσεις αλκοολισμού δείχνουν οι νέοι που ακούν ποπ μουσική

Νέα έρευνα που έγινε από το πανεπιστήμιο του Πίτσμπουργκ, υπογραμμίζει την ανησυχητική σχέση που έχει η τάση προς αλκοολισμό στους νέους με το είδος μουσικής που προτιμούν.

Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι πολλά τραγούδια, τα οποία έχουν στους στίχους τους συχνές αναφορές στο αλκοόλ, μπορεί να είναι μία από τις αιτίες που οι νέοι φτάνουν σε όρια αλκοολισμού ή χρήσης ναρκωτικών ουσιών.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις περιπτώσεις περισσότερων από 2.500 νέων ανθρώπων από τους οποίους ζήτησαν να τους πουν αν υπάρχουν τραγούδια που αναφέρονταν στο αλκοόλ που τους αρέσουν και ποια είναι αυτά.

Το αποτέλεσμα έδειξε ότι αν και μόλις το 8% των ερωτηθέντων μπόρεσε να θυμηθεί κάποια τέτοια τραγούδια, εντούτοις εκείνοι που άκουγαν τακτικά ποπ μουσική παρουσίαζαν αυξημένες πιθανότητες προς τον αλκοολισμό.

«Ορισμένοι καλλιτέχνες βασίζουν τις καριέρες τους επάνω στην διάδοση της κατανάλωσης αλκοόλ» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο David Jernigan, διευθυντής του Hopkins' Center on Alcohol Marketing and Youth.

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση Αλκοολισμός: Κλινική και Πειραματική Έρευνα.