ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Tα...«πονηρά» γυαλιά που κρύβουν τα συναισθήματα! (βίντεο)

Ιάπωνες ερευνητές ανέπτυξαν παραπλανητικά γυαλιά, τα AgencyGlass, που εμφανίζουν κινούμενες εικόνες, οι οποίες «αντικαθιστούν» τα μάτια του χρήστη.
Tα...«πονηρά» γυαλιά που κρύβουν τα συναισθήματα! (βίντεο)

Ιάπωνες ερευνητές ανέπτυξαν παραπλανητικά γυαλιά, τα AgencyGlass, που εμφανίζουν κινούμενες εικόνες, οι οποίες «αντικαθιστούν» τα μάτια του χρήστη.

Κάποιος που φοράει τα «πονηρά» γυαλιά, μπορεί να έχει κλείσει τα μάτια του και να έχει πάρει ένα σύντομο υπνάκο, αλλά οι γύρω του νομίζουν ότι έχει ανοικτά τα μάτια του και τους κοιτάζει, όπως περίπου θα τους κοίταζε αν ήταν ξύπνιος.

Ακόμα, ο χρήστης μπορεί να είναι νευριασμένος ή στενοχωρημένος, αλλά τα τεχνητά μάτια που δημιουργούν τα γυαλιά, δείχνουν τα ακριβώς αντίθετα θετικά συναισθήματα - ή το αντίστροφο.

Ο εμπνευστής και δημιουργός των γυαλιών καθηγητής Χιροτάκα Οσάβα, δήλωσε στο BBC, ότι τα γυαλιά του μπορούν να είναι χρήσιμα σε επαγγελματίες που συχνά έρχονται σε επαφή με ανθρώπους, όπως νοσοκόμες, σερβιτόρους, δασκάλους, κάθε είδους θεραπευτές κ.α., οι οποίοι θα ήθελαν να δείχνουν στους άλλους συγκεκριμένες συναισθηματικές αντιδράσεις, τη στιγμή που στην πραγματικότητα είναι απασχολημένοι με κάτι άλλο ή απλώς αφηρημένοι .

Τα γυαλιά έχουν ενσωματωμένο ένα ειδικό λογισμικό αναγνώρισης προσώπων, το οποίο επιτρέπει στα τεχνητά «μάτια» να στρέφονται μόνα τους σε κάποιον που κοιτάει τον χρήστη.

Διαθέτουν δύο οθόνες τύπου OLED, οι οποίες ελέγχονται από το χρήστη είτε μέσω έξυπνου κινητού τηλεφώνου, είτε υπολογιστή, μέσω ασύρματης σύνδεσης Bluetooth. Ο υπολογιστής ή το τηλέφωνο είναι συνδεμένα με μια κάμερα που συνεχώς «διαβάζει» το περιβάλλον γύρω από τον χρήστη.

Τα γυαλιά ανταποκρίνονται, προβάλλοντας στους φακούς τους δύο μάτια που κοιτάζουν πάνω, κάτω, δεξιά, αριστερά, που ανοιγοκλείνουν κ.λπ. Αν τα γυαλιά εντοπίσουν κάποιον άλλο να κοιτάζει τον χρήστη στα μάτια, του αντιγυρίζουν το βλέμμα, ανεξάρτητα με το που κοιτάζει στην πραγματικότητα εκείνη τη στιγμή ο χρήστης.
Ο καθηγητής Οσάβα δήλωσε ότι σκοπεύει να επεκτείνει την έρευνά του, ώστε να πετύχει κάτι ανάλογο με τη δημιουργία παραπλανητικών χαμόγελων.

Δείτε το βίντεο

https://www.youtube.com/watch?v=t3_i5q2rKPg

Διαβάστε επίσης
Έρχονται γυαλιά - φακοί επαφής με υπολογιστή και τηλεόραση! (βιντεο)

Ιαπωνική εταιρεία σχεδίασε πρωτοποριακά γυαλιά για τυφλούς