ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΚΑΒ: 12 λεπτά για να φθάσει στην πίστα του αεροδρομίου

«Αποδεκτό χρόνο κάλυψης» χαρακτηρίζει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας το διάστημα των 12 λεπτών που χρειάστηκαν προκειμένου οι διασώστες και ο γιατρός -που βρίσκονται πάντοτε μέσα στο κτίριο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»- να μετακινηθούν στην πίστα του αεροδρομίου για να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σοβαρό ατύχημα
ΕΚΑΒ: 12 λεπτά για να φθάσει στην πίστα του αεροδρομίου

«Αποδεκτό χρόνο κάλυψης» χαρακτηρίζει το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας το διάστημα των 12 λεπτών που χρειάστηκαν προκειμένου οι διασώστες και ο γιατρός -που βρίσκονται πάντοτε μέσα στο κτίριο του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»- να μετακινηθούν στην πίστα του αεροδρομίου για να αντιμετωπίσουν ένα πολύ σοβαρό ατύχημα.


Το ΕΚΑΒ με την ανακοίνωσή του αυτή, απαντά στο τραγικό περιστατικό που συνέβη χθες Δευτέρα στο αεροδρόμιο και που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθεί μία εργαζόμενη του αεροδρομίου.

Ειδικότερα, λίγο πριν τις 12:30 το μεσημέρι της Δευτέρας, λεωφορείο που μετέφερε επιβάτες που είχαν μόλις προσγειωθεί στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών μετακινούνταν προς το κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου. Λίγο πριν αποβιβάσει τους επιβάτες, το λεωφορείο παρέσυρε μια υπάλληλο που εργαζόταν στην τροφοδοσία των αεροσκαφών που εξυπηρετούνται στο «Εευθέριος .Βενιζέλος». Μέσα σε δευτερόλεπτα, η υπάλληλος βρέθηκε κάτω από το λεωφορείο, με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο.

Δήλωση με μεγάλη σημασία πάντως, έχει και αυτή του Δημήτρη Μπόζα από το Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιριών στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», ο οποίος μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», αναφέρθηκε στον στο χρόνο αντίδρασης του ΕΚΑΒ σημειώνοντας πως ήρθε με «τρομερή καθυστέρηση».

Αναλυτικά ανακοίνωση του ΕΚΑΒ έχει ως εξής:

«Η κινητή μονάδα του Ε.Κ.Α.Β. ανταποκρίθηκε ΑΜΕΣΑ κατά το Θανατηφόρο τροχαίο στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».Κατόπιν δημοσιεύσεων σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο που έλαβε χώρα στην πίστα του Διεθνούς Αεροδρομίου Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:


Η κλήση προς το ιατρείο του Ε.Κ.Α.Β. του αεροδρομίου, σχετικά με το περιστατικό, πραγματοποιήθηκε στις 12:23 (21/4/2014) ενώ τη δεδομένη χρονική στιγμή η κινητή μονάδα ήταν εκτός Ιατρείου με τους διασώστες και τον γιατρό να βρίσκονται στο κεντρικό κτίριο του αεροδρομίου και συγκεκριμένα στο επίπεδο των αναχωρήσεων. Άμεσα ξεκίνησαν από το επίπεδο των αναχωρήσεων και αφίχθησαν στο σημείο του συμβάντος, στην πίστα του αεροδρομίου, στις 12:35 (ο χρόνος των 12 λεπτών, αποτελεί αποδεκτό χρόνο κάλυψης για την προαναφερόμενη απόσταση στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος»).


Ο γιατρός που συνόδευε την κινητή μονάδα του Ε.Κ.Α.Β., διαπιστώνοντας την σοβαρή κατάσταση της άτυχης γυναίκας η οποία έφερε βαρείες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, προέβη στη διασωλήνωση της και τις λοιπές προβλεπόμενες επείγουσες ενέργειες εντός της κινητής μονάδας ώστε να γίνει η μεταφορά της στο ιατρείο του αεροδρομίου.
Είναι προφανές πως όλο το προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β. (γιατροί, διασώστες & νοσηλευτές) που στελεχώνουν την Υπηρεσία Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας Αερολιμένα (Υ.Ε.Ι.Β.Α.-Ε.Κ.Α.Β.) «Ελευθέριος Βενιζέλος», είναι σε διαρκή επαγρύπνηση, προσπαθώντας να διεκπεραιώσουν όλα τα περιστατικά που χρήζουν επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας εντός του χώρου του αεροδρομίου.


θα παρακαλούσαμε όπως δημοσιεύσετε την παραπάνω ανακοίνωση προς αποκατάσταση της πραγματικότητας των περιγραφόμενων γεγονότων».