ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελληνοαμερικανίδα η νέα υπουργός Υγείας των ΗΠΑ

Η 48χρονη Ελληνοαμερικανίδα Σύλβια Μάθιους Μπέργουελ, είναι η νέα υπουργός Υγείας των ΗΠΑ.
Ελληνοαμερικανίδα η νέα υπουργός Υγείας των ΗΠΑ

Η 48χρονη Ελληνοαμερικανίδα Σύλβια Μάθιους Μπέργουελ, είναι η νέα υπουργός Υγείας των ΗΠΑ.


Η νέα υπουργός Υγείας των ΗΠΑ, μέχρι πρότινος διευθύντρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, είναι προσωπική επιλογή του Μπάρακ Ομπάμα, μετά την παραίτηση της Κάθλιν Σεμπέλιους εξαιτίας των προβλημάτων που υπήρξαν το πρώτο διάστημα της εφαρμογής του ObamaCare.


Η Σύλβια Mathews Burwell είναι ελληνικής καταγωγής κι από τους δύο γονείς της και αριστούχος απόφοιτος του Χάρβαρντ και της Οξφόρδης. Ο πατέρας της είναι ο Δόκτωρ Γουίλιαμ Μάθιους συνταξιούχος οφθαλμίατρος και η μητέρα της η Κλειώ Μάθιους, το πατρικό της όνομα είναι Μαρούδα, πρώην δημάρχος της πόλης Χίντον της ∆υτικής Βιρτζίνια. Εργάστηκε τόσο για τον Μάικλ ∆ουκάκη στην προεκλογική του εκστρατεία όσο και για τον Μπιλ Κλίντον σε ηλικία 32 ετών ως αναπληρώτρια Προσωπάρχης του Λευκού Οίκου. Ήταν, επίσης, ανώτερη σύμβουλος του Υπουργού Οικονομικών του Ρόμπερτ Ρούμπιν αλλά και αναπληρώτρια ∆ιευθύντρια του Γραφείου Προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου.


Η επιλογή της Sylvia Mathews Burwell από τον προέδρο Μπαράκ Ομπάμα, προκάλεσε την αντίδραση των Ρεπουμπλικανών καθώς πιστεύουν ότι μπορεί να ασκήσει πολιτικό έλεγχο στους αριθμούς εγγραφής πολιτών στο ObamaCare αλλά και να επηρεάσει ποικιλοτρόπως και πολλά άλλα στοιχεία, ώστε να δείχνουν ότι λειτουργούν πολύ καλά οι μεταρρυθμίσεις στην υγεία.


Διαβάστε επίσης


Γιατί παραιτήθηκε η ομόλογος του Άδωνι στις ΗΠΑ