ΕΙΔΗΣΕΙΣ

MERS: σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση ο 69χρονος

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με αρνητική πίεση ο 69χρονος ασθενής ο οποίος πάσχει από τον κορονοϊό MERS.
MERS: σε σταθερή αλλά κρίσιμη κατάσταση ο 69χρονος

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με αρνητική πίεση στο νοσοκομείο Σωτηρία ο 69χρονος ασθενής ο οποίος πάσχει από τον κορονοϊό MERS.


Οι θεράποντες ιατροί του, δεν μπορούν να κάνουν κάποια πρόβλεψη για την πορεία της υγείας του, καθώς τα πράγματα είναι αρκετά ευαίσθητα, ωστόσο όπως επισημαίνουν, η κατάστασή του έχει σταθεροποιηθεί. Αυτό ωστόσο που είναι εξαιρετικά σημαντικό, και δείχνει το πόσο συνειδητοποιημένος είναι ο 69χρονος, μόλις αντελήφθη την σοβαρότητα της κατάστασής του και προτού κάνει εισαγωγή στο νοσοκομείο, ο ασθενής, φόρεσε προληπτικά την προστατευτική μάσκα. Το γεγονός αυτό, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας κ. Πάνος Ευσταθίου, βοήθησε σημαντικά να μην υπάρξει διασπορά στην κοινότητα.


Ο κ. Ευσταθίου πάντως, μιλώντας στο onMed.gr, καταθέτει τον προβληματισμό του για τον MERS στην Σαουδική Αραβία, λέγοντας «γιατί ο ΠΟΥ, δεν έχει χαρακτηρίσει επιδημία την σοβαρή κατάσταση του κορονοϊού MERS, στην Σαουδική Αραβία».


Αξίζει να σημειωθεί, ότι στην Σαουδική Αραβία είναι εγκατεστημένοι 240.000 Έλληνες.


Διαβάστε ακόμη:

MERS: Ανησυχία για την υποτονική αντίδραση της Σ. Αραβίας




Οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό MERS

Ιός MERS: Όσα πρέπει να γνωρίζετε