ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σε επιφυλακή τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη για τον MERS

Υπό στενή παρακολούθηση εξακολουθούν να είναι τα συνολικά 73 άτομα στην χώρα μας που αποτέλεσαν την ομάδα επαφών του 69χρονου ασθενή με MERS από τη Σ. Αραβία. Αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι και την Πέμπτη, οπότε, σύμφωνα με
Σε επιφυλακή τουλάχιστον μέχρι την Πέμπτη για τον MERS

Υπό στενή παρακολούθηση εξακολουθούν να είναι τα συνολικά 73 άτομα στην χώρα μας που αποτέλεσαν την ομάδα επαφών του 69χρονου ασθενή με MERS από τη Σ. Αραβία. Αυτό θα συνεχίσει να συμβαίνει μέχρι και την Πέμπτη, οπότε, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται οι υγειονομικές αρχές να σημάνουν λήξη του συναγερμού για τον επικίνδυνο κορονοϊό.

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι αρχές εφησυχάζουν, καθώς η Ελλάδα είναι κόμβος διέλευσης πολλών ταξιδιωτών από την Σ. Αραβία και υπάρχει πάντα ανοικτό το ενδεχόμενο να φτάσει στην χώρα μας και άλλος ασθενής με MERS.

Προς το παρόν υπάρχει ανοιχτός δίαυλος επικοινωνίας της χώρας μας με τους περίπου 240 χιλιάδες Έλληνες που ζουν στην Σ. Αραβία. Σε αυτούς δεν προστίθενται οι χιλιάδες άνθρωποι που καθημερινά ταξιδεύουν από τις αραβικές χώρες προς την Ευρώπη με ενδιάμεσο σταθμό τα αεροδρόμια «Ελευθέριος Βενιζέλος» στην Αθήνα και «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη.

Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) καταρτίζουν επιχειρησιακά πλάνα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού και βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC).

Διαβάστε επίσης:

Το ΚΕΕΛΠΝΟ θα καλύψει το κόστος των φαρμάκων του 69χρονου

Συσκέψεις στην Θεσσαλονίκη για τον MERS

Οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ για τον ιό MERS

ΚΕΕΛΠΝΟ: 73 άτομα εξετάσθηκαν για MERS, μέτρα στις πύλες εισόδου