ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δέκα νέα κρούσματα του MERS στην Σ. Αραβία

Κανένα σημάδι ύφεσης δεν παρουσιάζει η έξαρση του κορονοϊού MERS στην Σαουδική Αραβία. Σήμερα οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν την διάγνωση του επικίνδυνου ιού σε 10 ακόμα άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένω
Δέκα νέα κρούσματα του MERS στην Σ. Αραβία

Κανένα σημάδι ύφεσης δεν παρουσιάζει η έξαρση του κορονοϊού MERS στην Σαουδική Αραβία. Σήμερα οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν την διάγνωση του επικίνδυνου ιού σε 10 ακόμα άτομα, ανεβάζοντας τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στα 323. Από αυτές τις περιπτώσεις οι 94 οδήγησαν τους ασθενείς στον θάνατο.

Οι 7 από τους 10 ασθενείς βρέθηκαν στην πόλη Τζέντα, η οποία έχει “πληγεί” περισσότερο από κάθε άλλη από τον MERS. Άλλα 2 κρούσματα εντοπίστηκαν στην πρωτεύουσα, Ριάντ, και άλλο ένα στην Μέκκα.

Η τελευταία εξέλιξη έρχεται μία μέρα μετά την επίσημη ανακοίνωση της Αιγύπτου για το πρώτο κρούσμα του MERS στην χώρα. Επρόκειτο για άντρα που έφτασε στην Αίγυπτο αεροπορικώς από το Ριάντ της Σ. Αραβίας.

Μόνο από τις αρχές Απριλίου έχουν προκύψει 127 κρούσματα MERS στην Σ. Αραβία, κάτι που καταδεικνύει εκτόξευση της τάξης του 65% στις διαπιστωμένες περιπτώσεις ασθενών με τον συγκεκριμένο κορονοϊό.

Ο επικεφαλής του υπουργείου Υγείας της χώρας, Adel Fakieh, δήλωσε χθες ότι έχει ορίσει τρία νοσοκομεία σε Ριάντ, Τζέντα και Νταμάμ, στα παράλια του περσικού κόλπου, ως εξειδικευμένα κέντρα περίθαλψης ασθενών με MERS. Τα τρία αυτά νοσοκομεία μπορούν να περιθάλψουν αθροιστικά 146 άτομα σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Διαβάστε επίσης:

Πρώτο κρούσμα του κορονοϊού MERS στην Αίγυπτο

Επιτέλους μέτρα πρόληψης για τον MERS στην Σ. Αραβία