ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΟΥ: Δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα MERS στη Νότια Κορέα

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως δέκα άνθρωποι στη Νότια Κορέα έχει επιβεβαιωθεί ότι έχουν μολυνθεί με τον ιό του Αναπνευστικού Συνδρόμου της Μέσης Ανατολής (MERS), τον οποίο τούς μετέδωσε ένας ταξιδιώτης, ωστόσο υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κίνδυνος μετάδοσης του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο.

ΠΟΥ: Δέκα επιβεβαιωμένα κρούσματα MERS στη Νότια Κορέα

Ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την υγεία ανέφερε πως δεν συνιστά λεπτομερή έλεγχο των επιβατών ή την επιβολή ταξιδιωτικών ή εμπορικών περιορισμών στη Νότια Κορέα εξαιτίας του ιού.

«Ο ιός δεν συμπεριφέρεται διαφορετικά. Όλα τα περιστατικά αφορούν ανθρώπους που προσβλήθηκαν απευθείας από τον ιό, καθώς είχαν έρθει σε άμεση ή έμμεση επαφή με τον ίδιο ταξιδιώτη που ταξίδεψε από τη Μέση Ανατολή, δεν υπήρξε μετάδοση του ιού από άνθρωπο σε άνθρωπο», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ Κριστιάν Λιντμάιερ.

Σε ένα διαφορετικό περιστατικό, ένας άνδρας από τη Νότια Κορέα που ταξίδεψε στην Κίνα μέσω Χονγκ Κονγκ αυτή την εβδομάδα βρέθηκε θετικός στον MERS, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Υγείας στη Σεούλ.