ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η Bayer στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου

Για 2η συνεχή χρονιά η Bayer Ελλάς, υποστηρίζει την Ομάδα Αιγαίου, η οποία θα πραγματοποιήσει τον 20ο Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους από την 1η μέχρι και τις 12 Μαΐου 2014
Η Bayer στηρίζει την Ομάδα Αιγαίου

Για 2η συνεχή χρονιά η Bayer Ελλάς, υποστηρίζει την Ομάδα Αιγαίου, η οποία θα πραγματοποιήσει τον 20ο Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους από την 1η μέχρι και τις 12 Μαΐου 2014.

Η Bayer Ελλάς, πιστή στο όραμά της «Επιστήμη Για Μία Καλύτερη Ζωή» και συνεπής στη δέσμευσή της να στέκεται υπεύθυνα και με σεβασμό δίπλα στους ευαίσθητους κοινωνικά συμπολίτες μας, συνδράμει τη δράση της Ομάδας Αιγαίου, εστιάζοντας στους κατοίκους των μικρών και ακριτικών νησιών που έχουν ανάγκη υποστήριξης σε θέματα υγείας και υποδομών.

Οι εθελοντές της Ομάδας φέτος θα επισκεφτούν 10 μικρά και ακριτικά νησιά, στα οποία θα διενεργηθούν ιατρικές, αιματολογικές και μικροβιολογικές εξετάσεις των κατοίκων. Στο φετινό πρόγραμμα της Ομάδας Αιγαίου περιλαμβάνονται οι εξής προορισμοί: Σίκινος, Κουφονήσι, Αμοργός, Δονούσα, Πάτμος, Λειψοί, Αρκοί, Αγαθονήσι, Φούρνοι και Θύμαινα. Επιπλέον των διαγνωστικών εξετάσεων, θα γίνουν δωρεές εκπαιδευτικού και παιδαγωγικού υλικού στα σχολεία των νησιών, αλλά και σημαντικά έργα υποδομής.

Κατά τη διάρκεια των επισκέψεων στα απομακρυσμένα νησιά, οι εθελοντές ιατροί της Ομάδας θα διεξάγουν δωρεάν ιατρικές εξετάσεις στους κατοίκους, παρέχοντας παράλληλα ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οι επισκέψεις αυτές αναμένονται με ιδιαίτερη αγωνία και προσμονή κάθε χρονιά, καθώς είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για επαφή των κατοίκων με ιατρούς τόσων πολλών ειδικοτήτων. Μάλιστα, στους περισσότερους κατοίκους δίνεται η δυνατότητα να ελέγξουν την κατάσταση της υγείας σε ετήσια βάση, καθότι η Ομάδα Αιγαίου κάθε χρόνο επισκέπτεται τα περισσότερα από αυτά τα νησιά. Η Ομάδα Αιγαίου ταξιδεύει με 11 φουσκωτά σκάφη και το ασθενοφόρο σκάφος «Μηνάς Ε.», εξοπλισμένο με ιατρικά μηχανήματα προληπτικής ιατρικής.

Ο Δρ. Joao Barroca, Διευθύνων Σύμβουλος Bayer Ελλάς, δήλωσε σχετικά: «Είναι μεγάλη μας τιμή που για δεύτερη χρονιά είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την Ομάδα Αιγαίου και να γίνουμε αρωγός στο έργο της. Πρόκειται για μια δράση που κινητοποιεί και ευαισθητοποιεί όλους μας, δίνοντας ένα παράδειγμα αλληλεγγύης σε μια εθνική συγκυρία που τα πρότυπα ανθρωπιάς και ανιδιοτέλειας θέτουν θεμέλια ελπίδας για ένα καλύτερο αύριο. Είμαστε ιδιαιτέρως περήφανοι γα το έργο της Ομάδας Αιγαίου και της ευχόμαστε από καρδιάς «Καλό Ταξίδι».

Από την πλευρά της Ομάδας Αιγαίου, ο Απόστολος Μπιλίρης, Πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, συμπλήρωσε: «Αφιερωμένο στη μνήμη φέτος του Σάββα Καζάνα, του συνοδοιπόρου μας στο έργο της Ομάδας, συνεχίζουμε για 20η συνεχόμενη χρονιά το Διάπλου του Αιγαίου Πελάγους και χαιρετίζουμε και φέτος την Bayer Ελλάς ως πιστό υποστηρικτή μας. Με την Bayer μοιραζόμαστε το όραμα για καλύτερη ζωή μέσω της επιστήμης, αλλά και της προσφοράς στον πολίτη που πλήττεται από την οικονομική κρίση. Στο πρόσωπο της Bayer αναγνωρίζουμε έναν ηθικό και ουσιαστικό στυλοβάτη στο έργο μας και την ευχαριστούμε πολύ που είναι και πάλι κοντά μας».