ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τέσσερις μύθοι για την καθαριότητα που σίγουρα τους πιστεύετε και εσείς

Αν και ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, όπου η παροχή και διάθεσή της είναι προσβάσιμη σε κάθε άνθρωπο, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα και κάνουμε μεγάλο λάθος. Ακόμα και για τα πιο απλά θέματα
Τέσσερις μύθοι για την καθαριότητα που σίγουρα τους πιστεύετε και εσείς

Αν και ζούμε στην εποχή της πληροφορίας, όπου η παροχή και διάθεσή της είναι προσβάσιμη σε κάθε άνθρωπο, υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα που τα θεωρούμε δεδομένα και κάνουμε μεγάλο λάθος. Ακόμα και για τα πιο απλά θέματα, όπως: Το σαπούνι σκοτώνει τα βακτήρια; Μην βιαστείτε να απαντήσετε...

Δείτε τέσσερις μύθους σχετικά με την υγιεινή και την καθαριότητα που μάλλον τους πιστεύετε και εσείς:

Το απλό σαπούνι σκοτώνει τα βακτήρια

Αν και η κοινή αντίληψη είναι ότι αυτό ακριβώς κάνει, η αλήθεια είναι ότι το σαπούνι απλά “ξεκολλάει” τα βακτήρια από την επιδερμίδα. Αυτά στην συνέχεια απομακρύνονται με το νερό. Μόνο τα αντιβακτηριδιακά σαπούνια σκοτώνουν τα βακτήρια. Όλα τα υπόλοιπα απλά τα μεταφέρουν από το ένα μέρος (χέρια) στο άλλο (νεροχύτης).

Το καθημερινό λούσιμο είναι καλό για τα μαλλιά

Αυτό συνήθως είναι θέμα προσωπικής διάθεσης και προτίμησης, αλλά η αλήθεια είναι ότι δεν χρειάζεται να λούζετε τα μαλλιά σας καθημερινά. Αν το κάνετε, τότε είναι πιθανό να προκαλέσετε ξηρότητα τόσο στα μαλλιά όσο και στην επιδερμίδα του κεφαλιού. Κάθε φορά που λούζεστε απομακρύνετε τα φυσικά έλαια και το σμήγμα. Αυτό είναι καλό, αλλά αν το παρακάνετε τότε ο οργανισμός προσπαθεί να αντισταθμίσει την μεγάλη απώλεια ελαίων με την ακόμα πιο αυξημένη παραγωγή τους. Το κλειδί είναι να βρείτε μια ισορροπία στην συχνότητα λουσίματος.

Η παραμικρή επαφή του δέρματος στις δημόσιες τουαλέτες σημαίνει μόλυνση

Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι οι δημόσιες τουαλέτες είναι αρκετά βρόμικες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και μόνο που θα μπείτε μέσα θα κολλήσετε κάποιο βακτήριο. Για να κολλήσετε στρεπτόκοκκο, ηπατίτιδα-Α ή Ε-coli από ένα κάθισμα δημόσιας τουαλέτας, θα πρέπει να "τρίβεστε” έντονα στο κάθισμα της τουαλέτας ακριβώς στο ίδιο σημείο που κάποιος άλλος, ο οποίος έχει κάποια δερματική μόλυνση, έχει κάνει το ίδιο. Επίσης, ορισμένα βακτήρια μπορούν να επιβιώσουν μόνο στην επιφάνεια του καθίσματος και για περιορισμένο χρονικό διάστημα, γι 'αυτό είναι πολύ απίθανο ότι μπορούν να προκαλέσουν μόλυνση.

Ο ιδρώτας έχει άσχημη μυρωδιά

Λάθος! Ο ιδρώτας είναι άοσμος, αφού αποτελείται κυρίως από νερό. Όταν όμως ιδρώνετε, τα βακτήρια στην επιφάνεια της επιδερμίδας σας διασπώνται και αυτό παράγει ορισμένα αέρια. Αυτά είναι που έχουν την χαρακτηριστική άσχημη μυρωδιά του ιδρώτα.

Διαβάστε επίσης:



Πόσο καθαρό είναι το tablet σας; Δεν θέλετε να ξέρετε…

Τα 6 λάθη που κάνετε στο πλύσιμο του προσώπου

Είστε σίγουροι ότι ξέρετε να πλένετε σωστά τα χέρια σας;

Οι 8 καθημερινές συνήθειες για να προλάβετε τις ιώσεις