ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πού δεν πρέπει να βάλετε ποτέ το δάχτυλό σας!

Σίγουρα η πρίζα είναι μια προφανής απάντηση, αλλά δεν είναι το μοναδική!

Πού δεν πρέπει να βάλετε ποτέ το δάχτυλό σας!

Σίγουρα η πρίζα είναι μια προφανής απάντηση, αλλά δεν είναι το μοναδική!

Τα χέρια μας έρχονται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες – φαινομενικά αθώες – επιφάνειες που μπορεί όμως να αποτελέσουν κίνδυνο για την υγεία μας.

Δείτε 4 αντικείμενα και μέρη του σώματος με τα οποία πρέπει να… διακόψετε τις συχνές επαφές!

1. Η αντλία της βενζίνης

Αποφύγετε την αυτοεξυπηρέτηση την επόμενη φορά που θα πάτε στο βενζινάδικο και ζητήστε τη βοήθεια του υπαλλήλου – αν βέβαια φοράει γάντια. Ερευνητές από τις ΗΠΑ διαπίστωσαν ότι στο 71% των περιπτώσεων οι αντλίες μολύνονται με επιβλαβή χημικά, βακτήρια και ιούς.

2. Η μύτη

Ακόμη και το παραμικρό ξύσιμο ή τρίψιμο μπορεί να οδηγήσει σε μικροτραυματισμούς, ερεθισμούς και λοιμώξεις, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας.

3. Τα μάτια

Συνηθίζουμε να τρίβουμε τα μάτια μας όταν είμαστε κουρασμένοι ή όταν θολώνει η όρασή μας. Το μάτι είναι ένα από τα πλέον ευαίσθητα όργανα του σώματος και μπορεί να μολυνθεί από μικροοργανισμούς που δεν επηρεάζουν μόνο την όραση αλλά και κάθε σύστημα του σώματος.

4. Η βρύση στην κοινόχρηστη κουζίνα του γραφείου

Αμερικανοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι οι κοινόχρηστες κουζίνες είναι από τους πιο βρώμικους δημόσιους χώρους. Τα δεκάδες χέρια που ακουμπούν μεταφέρουν παθογόνους μικροοργανισμούς, ενώ και τα διάφορα τρόφιμα μεταφέρουν επίσης δεκάδες βακτήρια.

Διαβάστε επίσης:

Τα αόρατα μικρόβια που «παραμονεύουν» στα χέρια μας – ακόμη και μετά το πλύσιμο (pics)

Η τρομακτική αλήθεια για την… οδοντόβουρτσά σας

Υπάρχει ένας λόγος να χαρείτε αν δεν έχετε χρήματα!

Οι 11 αγαπημένες “κρυψώνες” των μικροβίων