ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To «Κλειδί της Υγείας» και στην Ελλάδα

Τη μεγάλη καινοτομία του Health key εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Πανελλήνιος Ιατρικός φορέας Open Health Alliance (ΟΗΑ) σε επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 στο Maroussi plaza με θέμα: «Η Ιατρική του Αύριο Σήμερα»
To «Κλειδί της Υγείας» και στην Ελλάδα

Τη μεγάλη καινοτομία του Health key εισάγει για πρώτη φορά στην Ελλάδα ο Πανελλήνιος Ιατρικός φορέας Open Health Alliance (ΟΗΑ) σε επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει το Σάββατο 10 Μαΐου 2014 στο Maroussi plaza με θέμα: «Η Ιατρική του Αύριο Σήμερα».

Η Open Health Alliance είναι ένας πανελλήνιος ιατρικός φορέας με γιατρούς και ασθενείς, πρωτοπόρος σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες υγείας και ιατρικές εφαρμογές.


Κατά την ημερίδα θα γίνει παρουσίαση του Health Key, της πρωτοποριακής πλατφόρμας ηλεκτρονικών υπηρεσιών υγείας της ΟΗΑ, η οποία «λύνει τα χέρια» σε γιατρούς και ασθενείς, τόσο στην παρακολούθηση της υγείας όσο και στην πρόληψη - προσυμπτωματικό έλεγχο των πολιτών.


Το Health key είναι ένας διαδραστικός και διαλειτουργικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας, που παρέχεται από τον θεράποντα γιατρό προς τον ασθενή του και δημιουργήθηκε για να εξυπηρετείται εγκυρότερα και αποτελεσματικότερα ο Ευρωπαίος ασθενής-πολίτης. Δίνει τη δυνατότητα της συνέχειας και της συνέπειας στo follow up του αρρώστου, ακόμη και στα πλαίσια μιας διεπιστημονικής προσέγγισης, η οποία πολλές φορές κρίνεται απαραίτητη για την ταυτοποίηση του νοσήματος, τη διαφοροδιαγνωστική του προσέγγιση, αλλά και τη θεραπεία εκλογής.


Παράλληλα αποτελεί εργαλείο για τον ιατρικό τουρισμό της χώρας μας, παρέχοντας άμεση ηλεκτρονική επικοινωνία του Έλληνα ιατρού με τον ασθενή του στο εξωτερικό. Ο Ευρωπαίος πολίτης μπορεί να προετοιμάσει και να αποστείλει στον Έλληνα ιατρό τον πλήρη ιατρικό του φάκελο πριν επισκεφθεί την χώρα μας και επίσης ο φάκελος αυτός να ενημερώνεται και εμπλουτίζεται δυναμικά με τις ιατρικές υπηρεσίες που έλαβε στην χώρας μας για αποτελεσματικότερο follow up.


Η καινοτόμα τεχνολογία του Health Key φέρνει κοντά τον Ευρωπαίο πολίτη-ασθενή με τον έμπειρα καταρτισμένο Έλληνα ιατρό.


«Η Ημερίδα που διοργανώνουμε στις 10 Μαΐου 2014, απευθύνεται σε κάθε επιστήμονα και Φορέα Υγείας, στο γιατρό της γειτονιάς, τον ελευθεροεπαγγελματία, αλλά και στο πολυιατρείο της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που βρίσκονται στο πλευρό του αρρώστου και του υγιή πολίτη από την πρόληψη μέχρι την αποθεραπεία. Μέσα από αυτό το forum της συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, η Open Health Alliance ανοίγει για τον κάθε συνάδελφο που απαρτίζει τον ιστό της Πρωτοβάθμιας περίθαλψης, ένα παράθυρο στη γνώση και την τεκμηριωμένη ιατρική (evidence base medicine) βάσει των διεθνών κατευθυντήριων οδηγιών. Σήμερα προτείνουμε λύσεις για το Αύριο. Καταθέτουμε προτάσεις που θα βοηθήσουν το γιατρό να ασκήσει απρόσκοπτα το επιστημονικό και κοινωνικό του έργο. Σήμερα έχουμε έναν στόχο: να δώσουμε ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟ ΓΙΑΤΡΟ και ΑΞΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΗ και σας καλούμε να συμμετέχετε όλοι στην πραγμάτωσή του.» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΗΑ Φώτης Πατσουράκος


«Στόχος της καινοτόμου εφαρμογής του Health key είναι η διευκόλυνση της εξυπηρέτησης του ασθενή στην τήρηση ενός ολοκληρωμένου ηλεκτρονικού αρχείου υγείας και ταυτόχρονα η αρτιότερη εξυπηρέτησή του στην έγκυρη και αξιόπιστη παρακολούθηση του ασθενή από περισσότερες της μίας ειδικότητας γιατρούς, οι οποίοι μπορούν συνολικά, με τη συγκατάθεση του ασθενή, να έχουν πρόσβαση στον ηλεκτρονικό φάκελο υγείας τους, να καταγράφουν και να αξιολογούν την πορεία του. Παράλληλα, ο γιατρός αποκτά μια συνολικότερη εικόνα του ιατρικού προβλήματος υγείας του ασθενή και μπορεί να φτάσει στη διάγνωση έγκαιρα και έγκυρα, παρακολουθώντας την πορεία των εξετάσεων του ασθενή του στο πέρασμα του χρόνου, ενώ παράλληλα, έχει τη δυνατότατα, να δώσει λύσεις σε προβλήματα υγείας μέσα από διαδικτυακές διεπιστημονικές επαφές με άλλους συναδέλφους που παρακολουθούν τον ίδιο άρρωστο, εφόσον ο ασθενής το επιθυμεί» δήλωσε επίσης ο Δρ.Μιχάλης Παπαχαραλάμπους , Mέλος του Διοικητικού Συμβουλίου-Ταμίας της ΟΗΑ.

Η ΟΡΘΟΒΙΟΤΙΚΗ είναι ένα νέο, πρότυπο πολυϊατρείο Προληπτικής Ιατρικής και Αντιγήρανσης που δημιουργήθηκε για να συμβάλει στην απόκτηση και διαφύλαξη της «βέλτιστης» υγείας, στη μακροβιότητα αλλά και στην εξασφάλιση υψηλής ποιότητας ζωής.