ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπορεί να γίνει η Αττική Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας;

Tην Εθνική Στρατηγική για να καταστεί η Αττική Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας παρουσίασε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας (ΙΣΑ).

Μπορεί να γίνει η Αττική Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας;

Σε εκδήλωση για τον τουρισμό Υγείας, ο Γιώργος Πατούλης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής, «που βρίσκεται σε προνομιακή θέση έναντι άλλων μεγάλων πόλεων και πρωτευουσών του εξωτερικού, οι οποίες συνήθως πέρα από τον αστικό τους χαρακτήρα δεν διαθέτουν τόσα πλεονεκτήματα, σε επίπεδο ενδιαφερόντων».

«Όραμά μας είναι να γίνει η Αττική Μητρόπολη Υγείας και Ευεξίας. Να συγκεντρώσει το μεγαλύτερο δυνατό μερίδιο της διεθνούς αγοράς, εμπνέοντας τον ταξιδιώτη του κόσμου με τις υπερσύγχρονες παροχές του σήμερα και τις γνήσιες μνήμες υγείας του χτες, όπως ξεδιπλώνονται από την Ιστορία και τον πολιτισμό μας κάτω από τον Αττικό ουρανό », τόνισε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε:

«Με το βλέμμα στραμμένο στην Αττική, θεωρώ ότι η ανάπτυξη του Τουρισμού είναι απόλυτα συνυφασμένη με όσα η περιοχή διαθέτει αλλά και ταυτόχρονα, στερείται. Διαθέτει το σύνολο σχεδόν του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, αλλά στερείται ταυτότητας. Ο Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας είναι η ιδανική ταυτότητα που εκτινάσσει την λάμψη της σε κάθε ταξιδιώτη της γης. Είναι σαφές ότι οι δυνατότητες της Αττικής συμπεριλαμβανομένης της Αθήνας είναι απεριόριστες. Τα περιθώρια ενίσχυσης του τουριστικού ρεύματος και μάλιστα σε όλη τη διάρκεια του χρόνου, δεδομένου του εύρους των θεματικών μορφών που προσφέρει η περιοχή, είναι μεγάλα.

Από συνέδρια και επιχειρηματικές συναντήσεις, μέχρι αρχαιολογικά, ιστορικά, θρησκευτικά και αθλητικά ενδιαφέροντα που μπορούν να πλαισιώσουν οποιοδήποτε λόγο επίσκεψης είτε είναι για επαγγελματικούς λόγους είτε για διακοπές. Έχουμε διαπιστώσει το τελευταίο διάστημα την τάση σύνδεσης των επαγγελματικών ταξιδιών με την αναψυχή. Και αυτό, τη στιγμή που η φυσιολατρία περιλαμβανομένου του περιπατητικού τουρισμού, ο τουρισμός υγείας, ο γαστρονομικός και οινικός τουρισμός και φυσικά, η ψυχαγωγία και το shopping, συμπληρώνουν την εικόνα του προορισμού. Είμαι βέβαιος ότι μπορούμε να συναποφασίσουμε να προχωρήσουμε σε ένα σωστά δομημένο σχέδιο ανάδειξης της περιοχής που διαθέτει σχεδόν το μισό του πληθυσμού της επικράτειας, άρα έχει άμεση ανάγκη ενίσχυσης της οικονομίας και των θέσεων εργασίας και συγκεντρώνει ένα σημαντικό ποσοστό του συνολικού τουριστικού ρεύματος, με δυνατότητες περαιτέρω ενίσχυσης στο χώρο και στο χρόνο. Ο Τουρισμός Υγείας και Ευεξίας ,εξ ορισμού ενισχύει και άλλες θεματικές μορφές τουρισμού και φυσικά θα προσδώσει στην Περιφέρεια Αττικής την ποιοτική διάσταση που έχει ανάγκη και δικαιούται», κατέληξε ο κ. Πατούλης.

Η εκδήλωση από τo Eλληνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων, υπό την αιγίδα του ΙΣΑ, της ΚΕΔΕ, του Παγκόσμιου Ινστιτούτου Ελλήνων Γιατρών, του Ελληνοτουρκικού και του Ελληνοβουλγαρικού Επιμελητηρίου. Συμμετείχαν μέλη της επιστημονικής και επιχειρηματικής κοινότητας, στελέχη της αγοράς, από το χώρο του τουρισμού και του επιχειρείν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ