ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γνωρίστε το πιο “έξυπνο” μπλουζάκι στον κόσμο (βίντεο)

Θέλετε κάποιον που να μπορεί να παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση της υγείας σε πραγματικό χρόνο και να σας ενημερώνει άμεσα αν αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά; Ονειρεύεστε μήπως μια τεχνολογία που θα σας δίνει πληροφορίες την ώρα
Γνωρίστε το πιο “έξυπνο” μπλουζάκι στον κόσμο (βίντεο)

Θέλετε κάποιον που να μπορεί να παρακολουθεί διαρκώς την κατάσταση της υγείας σε πραγματικό χρόνο και να σας ενημερώνει άμεσα αν αντιληφθεί ότι κάτι δεν πάει καλά; Ονειρεύεστε μήπως μια τεχνολογία που θα σας δίνει πληροφορίες την ώρα που γυμνάζεστε σχετικά με τις επιδόσεις και τους παλμούς της καρδιάς σας ανά πάσα στιγμή;

Η τεχνολογία αυτή είναι πλέον πραγματικότητα και ήρθε από την εταιρεία Omsignal με την μορφή μιας “έξυπνης” μπλούζας.

Η μπλούζα αυτή μπορεί να παρακολουθεί βιομετρικά δεδομένα και ζωτικά σημεία, συμπεριλαμβανομένων του καρδιακού ρυθμού, της αναπνοής, του όγκου αέρα εισπνοής, της κυκλοφορίας του αίματος (συμπεριλαμβανομένων των παλμών της καρδιάς), την ένταση της κίνησης, την αλλαγή στον καρδιακό ρυθμό και τις θερμίδες που καίγονται.

Διαθέτει αισθητήρες που βρίσκονται κοντά στην καρδιά και με ειδικό μηχανισμό μπορεί να κάνει ανάγνωση ακόμα και ενός ηλεκτροκαρδιογραφήματος. Συλλέγει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για τον καρδιακό ρυθμό και τον ρυθμό που αυτός μεταβάλλεται ανάλογα με την σωματική άσκηση/δραστηριότητα του ατόμου που φοράει την “έξυπνη μπλούζα”.



Επιπλέον αισθητήρες μετρούν τον ρυθμό της αναπνοής, καθώς και τα επίπεδα έντασης της σωματικής δραστηριότητας μέσω ενός επιταχυνσιόμετρου. Οι πληροφορίες διαβιβάζονται άμεσα από το μπλουζάκι σε ένα «μαύρο κουτί» (φωτογραφία), το οποίο χειρίζεται μέσω σχετικής εφαρμογής σε smartphone.


Διαβάστε επίσης:

Το “έξυπνο” τσιπάκι που τσεκάρει την υγεία σας 24/7