ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντώνης Μπέζας: Άμεση πρόσληψη 1.200 ατόμων ατο ΕΣΥ

Στην αποκάλυψη ότι εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην πρόσληψη 1.200 ατόμων, εκ των οποίων τα 650 θα είναι νοσηλευτές, προχώρησε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας
Αντώνης Μπέζας: Άμεση πρόσληψη 1.200 ατόμων ατο ΕΣΥ

Στην αποκάλυψη ότι εντός του προσεχούς χρονικού διαστήματος το υπουργείο Υγείας θα προχωρήσει στην πρόσληψη 1.200 ατόμων, εκ των οποίων τα 650 θα είναι νοσηλευτές, προχώρησε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, στο πλαίσιο της παρουσίας του στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ).

Ο υφυπουργός, μεταξύ άλλων, δήλωσε χαρακτηριστικά:

“Στο πλαίσιο της σταδιακής ενίσχυσης του ΕΣΥ σε ανθρώπινο δυναμικό και κυρίως σε νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό, προχωρούμε το επόμενο διάστημα στην πρόσληψη 1200 ατόμων, από τους οποίους τουλάχιστον οι 650 θα είναι νοσηλευτές. Αυτοί θα προστεθούν στους 200 νοσηλευτές που έρχονται τις επόμενες ημέρες στο Υπουργείο Υγείας από την διαθεσιμότητα – κινητικότητα του Υπουργείου Παιδείας. Ο στόχος είναι, λαμβάνοντας υπόψη τους περιορισμούς που υπάρχουν στη διαδικασία των προσλήψεων, να φύγει η χώρα μας από την τελευταία θέση των χωρών του ΟΟΣΑ ως προς την αναλογία νοσηλευτικού προσωπικού και πληθυσμού”.

Πρόσθεσε επίσης ότι η πρόσβαση στις Μονάδες Υγείας του ΠΕΔΥ είναι πλέον ελεύθερη για όλους και πως με πόρους από το κοινωνικό μέρισμα, που προήλθε από το πρωτογενές πλεόνασμα, έχει παραταθεί για ένα χρόνο, έως το τέλος Φεβρουαρίου του 2015, η ισχύς των βιβλιάριων υγείας των ανασφάλιστων υπερήλικων του ΟΓΑ.