ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Καρκίνος: Εκδηλώσεις ενημέρωσης από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος

Η Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος (Ε.Ν.Ε.) διοργανώνει 9 & 10 Ιουνίου 2019, στον Πειραιά, εκδηλώσεις για την πρόληψη του καρκίνου με σκοπό την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Καρκίνος: Εκδηλώσεις ενημέρωσης από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Γ.Α.Ν.Π. «Μεταξά», το Δήμο Πειραιά, τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού Νεολαίας Δήμου Πειραιά, το Σύλλογο Δρομέων Υγείας Πειραιά, το Σύνδεσμο Φίλων Ασθενών Γ.Α.Ν.Π. «Μεταξά» – «Στάσου Μαζί μας», τον Όμιλο εθελοντών κατά του καρκίνου «ΑγκαλιάΖω» και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας «Smoke Free Greece».

Έχοντας ως στόχο την ευαισθητοποίηση και επιμόρφωση των πολιτών για τον καρκίνο, ο Επιστημονικός Τομέας Ογκολογικής Νοσηλευτικής της Ε.Ν.Ε. διοργανώνει την Κυριακή 9 Ιουνίου συμβολικό περίπατο από τον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Πειραιώς και την Δευτέρα 10 Ιουνίου διεπιστημονική ημερίδα στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ανά ημέρα διαμορφώνεται αναλυτικά, ως εξής:

Κυριακή 9 Ιουνίου 2019

Την Κυριακή 9 Ιουνίου θα διεξαχθεί «Συμβολικός Περίπατος Ευαισθητοποίησης για την Πρόληψη του Καρκίνου», με σημείο εκκίνησης τον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Αγίου Βασιλείου Πειραιώς, στο Γ.Α.Ν.Π. «Μεταξά» και σημείο τερματισμού το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Ώρα συγκέντρωσης: 09:30 π.μ. – Ώρα εκκίνησης: 10:00 π.μ. – Ώρα τερματισμού 10:45 π.μ.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους πολίτες, τους επαγγελματίες υγείας, τους Συλλόγους ασθενών και για κάθε ενδιαφερόμενο.

ene

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

«Διεπιστημονική Ημερίδα για την Πρόληψη του Καρκίνου» στην Κεντρική Σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά από τις 09:00 π.μ. – 15:00 μ.μ.

Στο επιστημονικό πρόγραμμα συμμετέχουν καταξιωμένοι επιστήμονες από το χώρο της κλινικής ογκολογίας και της ανώτατης εκπαίδευσης των επιστημών υγείας, οι οποίοι θα ενημερώσουν τόσο τους πολίτες για την πρόληψη του καρκίνου, αλλά και τους επαγγελματίες υγείας για εξειδικευμένες προσεγγίσεις και τα νεότερα δεδομένα για τον καρκίνο.

Στο πλάισιο της ημερίδας θα διεξαχθεί διεπιστημονική συζήτηση με θέμα «Εθελοντές -υποστηρικτές στην ενημέρωση για την πρόληψη του καρκίνου», στην οποία συμμετέχουν ακαδημαϊκοί και Σύλλογοι Ασθενών.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους τους επαγγελματίες υγείας, συλλόγους ασθενών και πολίτες.

Διαβάστε επίσης:

Πρόληψη καρκίνου: 12 μέτρα που μπορείτε να λάβετε σήμερα κιόλας

Αγκαλιάζω: Εκστρατεία ενημέρωσης για την πρόληψη-έγκαιρη διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος