ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη στο Ζάππειο Μέγαρο

Με την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε. στο Ζάππειο Μέγαρο και της Συνόδου Κορυφής των Υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης πραγματοποιήθηκε έκθεση των έργων της ζωγράφου Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη στο Ζάππειο Μέγαρο. Η θεματολογία των έργων προερχόταν από την Formula 1, τους γερανούς και τα καράβια.

Η έκθεση της Μίνας Παπαθεοδώρου Βαλυράκη στο Ζάππειο Μέγαρο
φωτογραφία 1

Το σύνολο των παρευρισκόντων Υπουργών είχε την ευκαιρία να απολαύσει τα γνωστά σε αυτούς έργα από προηγούμενες παρουσιάσεις και εκθέσεις της ζωγράφου στην Ευρώπη και την Αμερική. Κατά την διάρκεια της Συνόδου Κορυφής των Υπουργών Μεταφορών και Ναυτιλίας, ο Έλληνας Υπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλους, ανακοίνωσε την βούληση του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για την δημιουργία πίστας των αγώνων Formula 1 στην Ελλάδα, στην περιοχή της Δραπετσώνας - Κερατσίνι, δίπλα στον τάφο του Θεμιστοκλή.

φωτογραφία 2

Αδιαμφισβήτητα, η ανακοίνωση αυτού του μεγάλου αναπτυξιακού έργου η οποία κατεγράφη και στα πρακτικά της συνόδου την Πέμπτη 8 Μαΐου 2014, είναι ένα κορυφαίο γεγονός για την Ελλάδα, για την χώρα μας.

φωτογραφία 3

Μετά το Ζάππειο Μέγαρο ακολουθεί τον Ιούλιο του 2014 η μεγάλη αναδρομική έκθεση της ζωγράφου βασισμένη σε τέσσερις θεματικές ενότητες της δουλειάς της "Γερανοί, Formula 1, Πόλη., Αθλητικά", χωρίς βεβαίως να λείπουν και θεματικές τις οποίες έχει εμπνευστεί από την φύση και τους Φλωρεντινούς δασκάλους της Αναγέννησης τους οποίους έχει μελετήσει εις βάθος κατά την διαμονή της στην πόλη των Μεδίκων την Φλωρεντία από όπου έχει λάβει και το διδακτορικό της από την Facolta' di Lettere e Filosofia di Firenze.

φωτογραφία 4