ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κάτω από τη στέγη μας: Μία έκθεση ζωγρφικής για τους άστεγους και την φτώχεια

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση «Κάτω από τη στέγη μας» που διοργάνωσε η Δ/νση Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Βύρωνα , στο πλαίσιο του προγράμματος Στέγαση & Επανένταξη των Δήμων Βύρωνα – Καισαριανής, την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, 18:00-20:30, στο Πολυδύναμο Κέντρο Βύρωνα, Καλλιπόλεως 59 & Αγίας Σοφίας.

Κάτω από τη στέγη μας: Μία έκθεση ζωγρφικής για τους άστεγους και την φτώχεια

Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους δημότες Βύρωνα σχετικά με το φαινόμενο της αστεγίας, μέσα από τα μάτια των παιδιών. Σε συνεργασία με το Εργαστήριο Ζωγραφικής του Δήμου μας και με την πολύτιμη καθοδήγηση της Δασκάλας Ζωγραφικής Μαρίας Βουλγαράκη, παρουσιάστηκε η παιδική έκθεση ζωγραφικής, με θέμα «Άστεγοι και Φτώχεια».

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο Δήμαρχος Βύρωνα κος Γρηγόρης Κατωπόδης.

Ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κος Χρήστος Σπυρόπουλος παρουσίασε το Πρόγραμμα και τα αποτελέσματά του, τονίζοντας ότι «Το Πρόγραμμα Στέγασης & Επανένταξης Αστέγων υλοποιείται οργανωμένα και υπεύθυνα από τους Δήμους Βύρωνα & Καισαριανής, με δράσεις Στέγασης, Σίτισης και επανένταξης στην αγορά εργασίας».

Η Ψυχολόγος Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού (Τμήμα Προαγωγής Υγείας) κα Μαριλίνα Μπαδικιάν μίλησε για τις ζωγραφιές των παιδιών, την τεχνική, τα χρώματα, την έκφραση κατά ηλικιακή ομάδα).

Η εκδήλωση έκλεισε με την βράβευση των παιδιών που συμμετείχαν στην έκθεση από την Τριμελή Επιτροπή κα Βασιλική Βαγγέλη, (Διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας και Πολιτισμού), κος Βασίλης Δημητριάδης, (Εργοθεραπευτής, Τμ. Ανοιχτής Προστασίας Ηλικιωμένων) και κα Ειρήνη Πετρουτσοπούλου, (Προϊσταμένη τμ. Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων & ΑΜΕΑ και Επιστημονικά Υπεύθυνη του προγράμματος). Αναμνηστικά δώρα και διπλώματα συμμετοχής μοιράστηκαν σε όλους τους μικρούς ζωγράφους της έκθεσης.
Το συντονισμό της εκδήλωσης είχε η κα Κατερίνα Ζαχαριάδου (Κοιν. Ανθρωπολόγος, Τμ. Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων & ΑΜΕΑ).

Η έκθεση ζωγραφικής θα παραμείνει και μετά τις γιορτές στην αίθουσα της Δ/νσης Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας & Πολιτισμού, για όποιον επιθυμεί να την επισκεφτεί, Δευτέρα - Παρασκευή 10.00π.μ – 13.00μ.μ

Photo