ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φιλάνε τις καμήλες στο στόμα και αγνοούν τον MERS! (βίντεο)

Την στιγμή που ο τελευταίος επίσημος απολογισμός των θυμάτων του κορονοϊού MERS στην Σαουδική Αραβία έφτασε σήμερα του 163, οι περισσότεροι αγρότες και κτηνοτρόφοι της χώρας είτε επειδή αγνοούν τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης, είτε επειδή δεν έχουν σωστή πληροφόρηση σχετικά με τον θανατηφόρο ιό, δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας από τις καμήλες.

Φιλάνε τις καμήλες στο στόμα και αγνοούν τον MERS! (βίντεο)

Τις τελευταίες εβδομάδες έγινε γνωστό ότι οι καμήλες της χώρας είναι φορείς του ιού MERS και αν και έχουν αναπτύξει αντισώματα είναι πιθανό να ευθύνονται εν μέρει για την μετάδοσή του στον άνθρωπο.

Ωστόσο, σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα της Washington Post, οι περισσότεροι αγρότες αισθάνονται τόσο ασφαλείς με τις καμήλες τους, ώστε δεν διστάζουν να τις φιλούν ακόμα και στο στόμα, προκειμένου να δείξουν ότι δεν κινδυνεύουν από τον ιό MERS που φέρεται πως μεταδίδουν στον άνθρωπο.

Ισχυρίζονται ότι οι καμήλες είναι μέρος της ζωής τους εδώ και δεκαετίες και πως ποτέ δεν έχουν αρρωστήσει εξαιτίας τους και ότι δεν φοβούνται πως θα γίνει κάτι τέτοιο τώρα με την εξάπλωση του θανατηφόρου κορονοϊού MERS.

Στο βίντεο ένας αγρότης φέρεται -σύμφωνα με μετάφραση του Gulf News- να λέει ότι οι καμήλες "φτερνίζονται στο πρόσωπό του" και δεν φοβάται τους "ισχυρισμούς ότι οι καμήλες φέρουν τον κορονοϊό MERS", ενώ θα τον δείτε να τις αγκαλιάζει και να τις φιλάει στο στόμα.

Στην Σαουδική Αραβία υπολογίζεται ότι υπάρχουν πάνω από 900.000 καμήλες, ενώ στο σύνολο των αραβικών χωρών ο πληθυσμός τους ξεπερνάει τα 15 εκατομμύρια άτομα.

Διαβάστε επίσης:

ΠΟΥ: Ο MERS δεν αποτελεί ακόμη κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία

Προστατευθείτε από τον MERS: Τα 6 πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε

MERS: Πιθανή η μόλυνση ανθρώπων από καμήλες