ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου ακούνε… χέβι μέταλ!

Πολλές φορές κρίνουμε τους ανθρώπους με βάση τα γούστα τους στη μουσική και ομολογουμένως οι λάτρεις της χέβι μέταλ ανήκουν στην κατηγορία των πλέον παρεξηγημένων μουσικόφιλων.

Οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου ακούνε… χέβι μέταλ!

Θεωρούνται μοναχικοί έως και αντικοινωνικοί, ενώ αρκετοί πιστεύουν ότι οι μουσικές τους επιλογές αποτελούν μέσο για να εκτονώσουν το συσσωρευμένο θυμό τους.

Το στερεότυπο αυτό ενισχύεται από το γεγονός ότι κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του '60 και του '70 η μέταλ έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής σε μη βιομηχανικές, αναπτυσσόμενες περιοχές.

Φαίνεται όμως πως το τοπίο έχει αλλάξει ριζικά, καθώς αυτό το είδος μουσικής είναι σήμερα ιδιαίτερα αγαπητό σε οικονομικά εύρωστες και ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου.

Οι ερευνητές Ρίτσαρντ Φλόριντα και Καρλότα Μελάντερ από το Τορόντο του Καναδά διαπίστωσαν πως υπάρχει μια παράδοξη σχέση μεταξύ της χέβι μέταλ και της οικονομικής ισχύος ή του μορφωτικού επιπέδου του πληθυσμού μιας χώρας.

Με βάση τα στοιχεία της Encyclopaedia Metallum, ο παρακάτω χάρτης δείχνει πόσα συγκροτήματα χέβι μέταλ υπάρχουν σε κάθε χώρα ανά 100.000 κατοίκους.

map1

Φαίνεται πως αυτό το είδος μουσικής είναι εξαιρετικά αγαπητό σε ορισμένες από τις πλέον ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, όπως αυτές της σκανδιναβικής χερσονήσου.

Μάλιστα, σύμφωνα με τους δύο ερευνητές, η αγάπη για τη μέταλ συνδέεται με βασικούς δείκτες ανάπτυξης, όπως η οικονομική κατάσταση, η επιχειρηματική δραστηριότητα, η μόρφωση, η ευεξία και η ικανοποίηση από τη ζωή.