ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με δύο κρούσματα χτύπησε ο MERS στο Ιράν

Τα δύο πρώτα κρούσματα του κοροναϊού MERS αναφέρει το Ιράν, μόλις ένα μήνα την έναρξη του Ραμαζανιού, κατά τη διάρκεια του οποίου χιλιάδες προσκυνητές επισκέπτονται τη Σαουδική Αραβία, επίκεντρο της επιδημίας που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια.

Με δύο κρούσματα χτύπησε ο MERS στο Ιράν

Τα δύο νέα κρούσματα αφορούν δύο αδελφές στο Κερμάν του νοτιοανατολικού Ιράν, εκ των οποίων η μία νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως δήλωσε στο πρακτορείο Fars εκπρόσωπος της μονάδας λοιμωδών νοσημάτων.

Και οι δύο είχαν νοσηλευτεί νωρίτερα στο ίδιο νοσοκομείο με έναν προσκυνητή που είχε επιστρέψει από τη Σαουδική Αραβία. Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει διευκρινιστεί αν ο ασθενής αυτός είναι θετικός στον ιό.

Η συντριπτική πλειονότητα των περίπου 600 κρουσμάτων και των περίπου 175 θανάτων καταγράφηκαν στη Σαουδική Αραβία, και πολλοί από τους ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί σε άλλες χώρες είτε είχαν ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία είτε είχαν επαφή με ταξιδιώτες από τη χώρα.

Οι ιρανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι οι προσκυνητές που επιστέφουν από τη Σαουδική Αραβία θα ελέγχονται και όποιος εμφανίζει ύποπτα συμπτώματα θα τίθεται σε καραντίνα.

Σχεδόν 900.000 Ιρανοί ταξιδεύουν κάθε χρόνο για προσκύνημα στη Μέκκα και άλλες ιερές τοποθεσίες της Σαουδικής Αραβίας, οι περισσότεροι κατά την ετήσια γιορτή του Χατζ, το οποίο πέφτει φέτος τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ