ΕΙΔΗΣΕΙΣ

2nd European Risk Summit

2nd European Risk Summit: "Living in an uncertain world. Risk Communication: Principles-strategies-tools"

2nd European Risk Summit

11 & 12 Ιουνίου 2014, Athens Hilton Hotel

• Τι συμβαίνει όταν ο κίνδυνος γίνει πραγματικότητα -μετατραπεί σε κρίση- και σας πιάσει απροετοίμαστους;
• Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της διαχείρισης κινδύνου και της επικοινωνίας κινδύνου;
• Ποια είναι τα εμπόδια για μια επιτυχημένη επικοινωνία και πώς μπορούμε να τα περιορίσουμε;

Αυτά είναι μερικά από τα κρίσιμα ερωτήματα που θα απαντηθούν κατά τη διάρκεια της 2ης Ευρωπαϊκής Συνδιάσκεψης Διαχείρισης Κινδύνου (2nd European Risk Summit) που για πρώτη φορά διοργανώνεται στη χώρα μας -στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβούλιου της Ε.Ε.- από το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με το King's College Λονδίνου, στις 11 και 12 Ιουνίου 2014, στο Ξενοδοχείο Athens Hilton, με τίτλο "Living in an uncertain world. Risk Communication: principles-strategies-tools".

ΖΩΝΤΑΣ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΒΕΒΑΙΟ ΚΟΣΜΟ

Οι κίνδυνοι με τους οποίους βρισκόμαστε αντιμέτωποι είναι πολλοί, διαφορετικοί και κινούνται ταχύτερα από ποτέ, επηρεάζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τη δημόσια υγεία, την οικονομία και το αίσθημα ασφαλείας των πολιτών. Φάρμακα, εμβόλια, τρόφιμα, ποτά και άλλοι κλάδοι της βιομηχανίας συχνά καλούνται να διαχειριστούν κρίσεις ή δυσμενή δημοσιεύματα, τα οποία πλήττουν τη φήμη τους, τα κέρδη τους και κυρίως την αίσθηση ασφάλειας των καταναλωτών. Οι οργανισμοί δημόσιας υγείας θα πρέπει να επικοινωνούν αποτελεσματικά με το κοινό και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης για να διαχέουν ενημερωτικά, αλλά όχι ανησυχητικά μηνύματα. Οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες να λειτουργούν σε ένα περιβάλλον υψηλού κινδύνου και να προστατεύουν τη φήμη της εμπορικής τους επωνυμίας.

Το συνέδριο αυτό θα ανοίξει για πρώτη φορά στην Ελλάδα τον επιστημονικό διάλογο αναφορικά με τη σπουδαιότητα των τεκμηριωμένων επικοινωνιακών πρακτικών που θα διασφαλίζουν τη διαφάνεια και την έγκυρη, συστηματική και αξιόπιστη ενημέρωση των καταναλωτών αναφορικά με τους κινδύνους που απειλούν την υγεία τους.

Μάθετε περισσότερα:

- Τι αντίκτυπο έχουν οι κακές στρατηγικές επικοινωνίας στα οικονομικά και στη φήμη μιας εταιρείας;

- Σε περίπτωση κρίσης, ποιες πληροφορίες είναι ζωτικής σημασίας να μεταφερθούν ως αρχικά μηνύματα προκειμένου να δημιουργηθεί η κατάλληλη δημόσια συναίνεση;

- Τι κοινό έχουν τα περιστατικά εκτάκτου ανάγκης, οι καταστροφές και οι κρίσεις;

- Θεωρείτε ότι υπάρχει πάντα αλληλοκατανόηση - αμοιβαία κατανόηση ανάμεσα σε εσάς και το κοινό σας;

- Συμμετέχετε σε «ανεπίσημες» (off-the-record) συζητήσεις με δημοσιογράφους;

Το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια χρονική συγκυρία κατά την οποία η ρητορική της ανασφάλειας και της καταστροφολογίας είναι πολύ προσφιλής. Το δημόσιο ενδιαφέρον για τους κινδύνους πολλαπλασιάζεται από το ενδιαφέρον των ΜΜΕ και με την οπτικοποίηση των σεναρίων καταστροφής που αποτελεί προσφιλές θέμα σε δελτία ειδήσεων και ψυχαγωγικές ταινίες. Οι κίνδυνοι με τους οποίους βρισκόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι είναι πολλοί και διαφορετικοί: ο κίνδυνος της οικονομικής καταστροφής, σεισμοί, πλημμύρες, αεροπορικές τραγωδίες, ιοί, και νέες μολυσματικές ασθένειες, τοξικά παράγωγα που διαταράσσουν την διατροφική αλυσίδα, και διατροφικά σκάνδαλα που ξεπερνούν τα όρια των χωρών και επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία με τη μορφή περιοριστικών μέτρων και ταξιδιωτικών οδηγιών.

Η 2η Ευρωπαϊκή Συνδιάσκεψη Διαχείρισης Κινδύνου θα επιδιώξει να συμβάλει στην καθιέρωση διεθνών αρχών στη δημιουργία κανόνων επικοινωνίας οι οποίοι θα βασίζονται στην επιστήμη και θα στηρίξουν το μέλλον της αειφορίας στην Ευρώπη, αλλά και της καινοτομίας και της οικονομικής ανάπτυξης παγκοσμίως.

To 2nd European Risk Summit απευθύνεται σε:

Στελέχη Φαρμακοβιομηχανίας, Στελέχη Βιομηχανίας Τροφίμων – Ποτών, Υπεύθυνους Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, Υπεύθυνους Κυβερνητικών και Ρυθμιστικών Υποθέσεων, Υπεύθυνους Μάρκετινγκ, Managers, Επαγγελματίες Δημόσιας Υγείας, Ερευνητές, Εκπροσώπους ΜΚΟ, Δημοσιογράφους
Οι συμμετέχοντες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμη γνώση και να λάβουν τις συμβουλές ειδικών σχετικώς με το τι θα πρέπει να κάνουν και τι να αποφύγουν ώστε να αναπτύσσουν αποτελεσματικότερες στρατηγικές επικοινωνίας του κινδύνου.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: risksummit.gr

Για εγγραφή * πατήστε εδώ

*για τους Δημοσιογράφους το κόστος εγγραφής είναι μηδενικό