ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έπαθε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς από τα πολλά SMS

Ακούγεται απίστευτο ένας 26χρονος να υποφέρει από αποκόλληση αμφιβληστροειδούς, αφού πρόκειται για μία πάθηση που είναι κατά κόρον συνυφασμένη με άτομα πολύ μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά είναι πέρα για πέρα αληθινό.

Έπαθε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς από τα πολλά SMS

Και αν κάτι κάνει αυτή την είδηση ακόμα πιο μοναδική είναι η αιτία που συνέβη όλο αυτό στο νεαρό Κινέζο. Σύμφωνα με το WantChina Times, η αποκόλληση έγινε επειδή ο 26χρονος συνήθιζε να ανταλλάσσει πολλά γραπτά μηνύματα στο κινητό τηλέφωνο με την κοπέλα του κατά τη διάρκεια της νύχτας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Ο αμφιβληστροειδής χιτώνας είναι ένας λεπτός ιστός του ματιού, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ευαίσθητος στο φως. Όταν αποκολληθεί, μετακινείται από την φυσική του θέση και αν δεν χειρουργηθεί άμεσα μπορεί να οδηγήσει σε ολική τύφλωση.

Ο 26χρονος συνειδητοποίησε σε κάποια στιγμή ότι στο αριστερό του μάτι έβλεπε απότομες ριπές φωτός. Όταν πήγε στο νοσοκομείο για να τον εξετάσουν, διαπιστώθηκε ότι είχε αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και χειρουργήθηκε επιτόπου για να σωθεί η όρασή του στο μάτι αυτό.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, η υπερβολική χρήση του κινητού τηλεφώνου σε σκοτεινό περιβάλλον επιβαρύνει τα μάτια. Οι έντονα φωτεινές οθόνες των σύγχρονων συσκευών χειροτερεύουν την κατάσταση, ειδικά όταν το μάτι εστιάζει σε ένα μικρό τους σημείο (όπως όταν κοιτάμε τα γράμματα των λέξεων που γράφουμε σε ένα γραπτό μήνυμα), αφού ο εγκέφαλος προσπαθεί ασυνείδητα να εντοπίσει ένα τρισδιάστατο σχήμα σε μία δισδιάστατη επιφάνεια και μην μπορώντας να το κάνει, πιέζει τον αμφιβληστροειδή χιτώνα να εστιάσει περισσότερο.