ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βρετανία: Ένα μωρό πέθανε και 14 κινδυνεύουν απο μολυσμένη παρτίδα ορών

Ένα νεογέννητο πέθανε από σηψαιμία σε νοσοκομείο του Λονδίνου και άλλα 14 μωρά αρρώστησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών σε 6 βρετανικά νοσοκομεία διαφορετικών πόλεων, πιθανόν από μολυσμένο με βακτήριο ορό ενδοφλέβιας έγχυσης.

Βρετανία: Ένα μωρό πέθανε και 14 κινδυνεύουν απο μολυσμένη παρτίδα ορών

Οι υγειονομικές υπηρεσίες υγείας της Βρετανίας διεξάγουν έρευνες.

«Πολλά από τα μωρά αυτά ήταν πρόωρα, πολύ ευάλωτα και ένα μωρό δυστυχώς πέθανε. Τα άλλα ανταποκρίνονται καλά στην θεραπεία με αντιβιοτικό», δήλωσε εκπρόσωπος της υπηρεσίας δημόσιας υγείας της Αγγλίας (PHE).

Σύμφωνα με την PHE, οι περιπτώσεις αυτές «συνδέονται στενά» με παρτίδες ενός υγρού που χορηγείται ενδοφλεβίως στα νεογέννητα για την σίτισή τους.

Οι έρευνες που έγιναν στην επιχείρηση ITH Pharma που παράγει το ύποπτο για την μόλυνση υγρό επέτρεψαν να εντοπιστεί «ένα περιστατικό το οποίο μπορεί να αποτελεί την πηγή της μόλυνσης», σύμφωνα με την υπηρσία δημόσιας υγείας.

Το μωρό που πέθανε την 1η Ιουνίου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο παίδων του Λονδίνου "Guy's and St Thomas", όπου η μόλυνση εντοπίστηκε την παραμονή, σύμφωνα με εκπρόσωπο του νοσηλευτικού αυτού ιδρύματος, στο οποίο άλλα δύο μωρά έχουν μολυνθεί.

Τα άλλα μωρά που έχουν μολυνθεί νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας νεογνών σε δύο άλλα νοσοκομεία του Λονδίνου και σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα του Μπράιτον, του Κέμπριτζ και του Λούτον.