ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αλγερία: Πρώτος θάνατος από τον κοροναϊό MERS στη χώρα

Ένας 59χρονος Αλγερινός πέθανε από τον κοροναϊό MERS--ο πρώτος νεκρός από τον θανατηφόρο ιό στη χώρα--ανακοίνωσε χθες Τρίτη το υπουργείο Υγείας.Το θύμα είναι ένα από τα δύο κρούσματα του MERS που εντοπίστηκαν στην Αλγερία στα τέλη του περασμένου μήνα.

Αλγερία: Πρώτος θάνατος από τον κοροναϊό MERS στη χώρα

Και οι δύο άνδρες είχαν επιστρέψει από προσκύνημα στους ιερούς τόπους της Σαουδικής Αραβίας, όπου έχουν σημειωθεί τα περισσότερα κρούσματα και οι περισσότεροι θάνατοι από τον ιό.

Ο άνδρας, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα, κατέληξε στο νοσοκομείο της πόλης Τλεμσέν, 600 χιλιόμετρα δυτικά από το Αλγέρι, ύστερα από 11 μέρες νοσηλείας.

Ο δεύτερος άνδρας που έχει προσβληθεί από τον ιό, ένας 66χρονος, νοσηλεύεται στην πόλη Κολέα κοντά στο Αλγέρι και σύμφωνα με το υπουργείο η κατάστασή του βελτιώνεται.

Κρούσματα έχουν καταγραφεί και σε άλλες χώρες, περιλαμβανομένων της Αιγύπτου, της Ιορδανίας, του Λιβάνου, του Ιράν, της Ολλανδίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των ΗΠΑ, και πρόκειται κυρίως για άτομα που έχουν ταξιδέψει στη Σαουδική Αραβία.

Ο κοροναϊός MERS (το Αναπνευστικό Σύνδρομο της Μέσης Ανατολής) θεωρείται ένας πιο θανατηφόρος, αλλά λιγότερο μεταδοτικός εξάδελφος του ιού που είναι υπεύθυνος για το Οξύ και Σοβαρό Αναπνευστικό Σύνδρομο (SARS) και προκάλεσε το 2003 τον θάνατο σχεδόν 800 ανθρώπων σε διεθνές επίπεδο.

Όπως και το SARS, προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, βήχα, αναπνευστικά προβλήματα και συχνά – μοιραία – πνευμονία. Σε αντίθεση με το SARS, το MERS προκαλεί επίσης νεφρική ανεπάρκεια. Μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει θεραπεία για το MERS.

Πηγή: newsbomb

Διαβάστε επίσης:

MERS: Στους 179 οι νεκροί στη Σαουδική ΑραβίαΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ