ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μουντιάλ 2014: Η μεγαλύτερη εκστρατεία υγείας στην ιστορία της Βραζιλίας για τον δάγκειο πυρετό

Με τον τίτλο "Dengue Mata", ή αλλιώς "Ο Δάγκειος (πυρετός) σκοτώνει", οι υγειονομικές αρχές της Βραζιλίας έχουν θέσει σε εφαρμογή την μεγαλύτερη, σύμφωνα με το CNN, εκστρατεία ενημέρωσης του κοινού σχετικά με τους κινδύνους του θανατηφόρου ιού του δάγκειου πυρετού, ο οποίος μεταδίδεται με το τσίμπημα των κουνουπιών.

Μουντιάλ 2014: Η μεγαλύτερη εκστρατεία υγείας στην ιστορία της Βραζιλίας για τον δάγκειο πυρετό

Η οικοδέσποινα χώρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου έχει καταγράψει φέτος τα περισσότερα κρούσματα δάγκειου πυρετού τα τελευταία 30 χρόνια, συμπεριλαμβανομένων 4 θανάτων από τον ιό τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Επειδή δεν υπάρχει εμβόλιο κατά του δάγκειου πυρετού, η ενημέρωση του κοινού και των επισκεπτών, λόγω Μουντιάλ, στην Βραζιλία είναι κρίσιμης σημασίας και γι' αυτόν το λόγο η εκστρατεία εκτείνεται σε τηλεόραση, ραδιόφωνο και ενημερωτικές αφίσες σε κάθε γωνιά των μεγάλων πόλεων.

Οι περισσότερες λοιμώξεις από τον ιό του δάγκειου πυρετού συμβαίνουν μέσα και γύρω από τα σπίτια, έτσι, οι τουρίστες στα κλιματιζόμενα δωμάτια ξενοδοχείων διατρέχουν ένα σχετικά χαμηλό κίνδυνο μόλυνσης. Οι τουρίστες, όμως, που διαμένουν με φίλους και συγγενείς στα σπίτια τους βρίσκονται σε μεγαλύτερο κίνδυνο.

Διαβάστε επίσης:

Πόσοι άντρες θα αρνηθούν το σεξ για να δουν Μουντιάλ;

Όσοι παρακολουθήσουν το Μουντιάλ θα γυμναστούν από τον... καναπέ!

Μουντιάλ 2014: Συμβουλές για όσους ταξιδέψουν Βραζιλία