ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Δ/ντή στο CERN ο Δημήτρης Νανόπουλος

Τη θέση του γενικού διευθυντή στο κορυφαίο Ευρωπαϊκό Κέντρο Πυρηνικής Eρευνας CERN στη Γενεύη της Ελβετίας, διεκδικεί ο διακεκριμένος Έλληνας επιστήμονας και καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών κ. Δημήτρης Νανόπουλος.

Υποψήφιος για τη θέση του Γενικού Δ/ντή στο CERN ο Δημήτρης Νανόπουλος

Ο Δημήτρης Νανόπουλος, αντιπρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών και εκλεγμένος πρόεδρος για το 2015, έχει διατελέσει για πολλά χρόνια ερευνητής στο ανώτερο ερευνητικό προσωπικό του CERN.

Ο Δημήτρης Νανόπουλος είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Texas A&M και διευθυντής του Κέντρου Αστροσωματιδιακής Φυσικής του Κέντρου Προχωρημένων Ερευνών (HARC) στο Χιούστον, όπου διευθύνει το ερευνητικό τμήμα του World Laboratory, που εδρεύει στη Λωζάνη.

Ο διάσημος καθηγητής σχετίζεται και με την ανακάλυψη του σωματιδίου της ύλης, αφού το 1975 ήταν ο πρώτος που περιέγραψε με την επιστημονική του ομάδα το μηχανισμό παραγωγής του μποζονίου Higgs και αυτή η συμβολή που αναγνωρίστηκε από τον ίδιο τον Πίτερ Χιγκς κατά την ομιλία του στην τελετή απονομής του Βραβείου Νομπέλ τον Δεκέμβριο του 2013.

Η υποψηφιότητα του για τη θέση του γενικού διευθυντή κατατέθηκε επίσημα στο Συμβούλιο του CERN από τη Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ελλάδος στη Γενεύη την Τετάρτη 28 Μαΐου 2014. Η διαδικασία επιλογής αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2014.