ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σύμφωνο συνεργασίας για δημιουργία δικτύου Εθελοντών Μυελού των οστών

Σύμφωνο Συνεργασίας ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών, με φορέα το Κέντρο Προσέλκυσης και Ενημέρωσης Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών (ΚΕΔΜΟΠ) Πανεπιστημίου Πατρών, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου "ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ" και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα (Λευκωσία), υπογράφτηκε το πρωί της Τετάρτης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ», με στόχο την οργάνωση και λειτουργία δικτύου κέντρων εθελοντών δοτών αρχέγονων αιματικών κυττάρων, μοσχευμάτων αίματος ομφάλιου λώρου και συναφών ιστών και κυττάρων.

Σύμφωνο συνεργασίας για δημιουργία δικτύου Εθελοντών Μυελού των οστών

Η δημιουργία και λειτουργία αυτού του δικτύου είναι πολύ σημαντική καθώς μέσα από αυτό θα προωθούνται προγράμματα :
* Για την ενημέρωση, στρατολόγηση και ταυτοποίηση εθελοντών δοτών, τη συλλογή, φύλαξη και διαχείριση μοσχευμάτων αίματος ομφάλιου λώρου και κυττάρων.
* Για τον εντοπισμό συμβατών δοτών και την παροχή μοσχευμάτων σε ασθενείς που χρήζουν μεταμόσχευσης αρχέγονων αιματικών κυττάρων.
* Για την προώθηση της έρευνας και την ανταλλαγή προσωπικού με σκοπό την εκπαίδευση και την διεύρυνση γνώσεων.
* Για συνδιοργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων, διαλέξεων και άλλων συναφών δραστηριοτήτων που σκοπό θα έχουν τη διάδοση επιστημονικής γνώσης, τόσο προς την επιστημονική κοινότητα, όσο και προς το κοινό.

Ο μακροπρόθεσμος στόχος του Δικτύου είναι η προσέλκυση και εγγραφή στην Παγκόσμια Δεξαμενή Δοτών Μυελού των Οστών και σε άλλους μηχανισμούς αναζήτησης, ικανού αριθμού εθελοντών, έτσι ώστε να αυξηθεί η πιθανότητα ανεύρεσης μοσχεύματος για κάθε Έλληνα ή άλλο ασθενή που χρήζει μεταμόσχευσης.

Το Σύμφωνο υπέγραψαν η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, καθηγητής Γιώργος Παναγιωτάκης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Καραϊσκάκειου Ιδρύματος, Δρ. Παύλος Κωστέας.

Η κυρία Βαρδινογιάννη σε αναγνώριση της συνεργασίας και της συμβολής του κυρίου Κωστέα και του κυρίου Παναγιωτάκη στο έργο της «ΕΛΠΙΔΑΣ», τους απένειμε την τιμητική πλακέτα του Συλλόγου.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν ο Διοικητής του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», κύριος Εμμανουήλ Παπασάββας, η Υποδιοικητής, κυρία Πολυτίμη Λεονάρδου, τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου, οι κυρίες Τζωρτζίνα Έλληνα, Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου, Ινώ Κωνσταντοπούλου, Αλίνα Μινέττα, Ρίτα Μωραϊτάκη-Πικρού, Πέγκυ Στραβελάκη, Κέττυ Φιλιππίδου και Βίλυ Φιλίππου, καθώς και ο κύριος Σταύρος Γιαννουκά, Διευθύνων Σύμβουλος τού World Innovation Summit of Education (WISE) και η σύζυγός του Σερίνα.

PAN 0126