ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετέφεραν νεογνό από τα Χανιά στο Ηράκλειο επειδή υπολειτουργεί η Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών

Οι ελλείψεις σχεδόν σε κάθε τομέα της δημόσιας Υγείας, ειδικά στην περιφέρεια, είναι πλέον τόσο ανησυχητικές, ώστε τίθεται άμεσα εν κινδύνω η ζωή των πολιτών.

Μετέφεραν νεογνό από τα Χανιά στο Ηράκλειο επειδή υπολειτουργεί η Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών

Ενδεικτική είναι η περίπτωση γονέων από την Κρήτη που έφεραν προ ημερών στη ζωή ένα νέο μωρό. Οι γιατροί στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων τους ενημέρωσαν ότι επειδή το παιδί γεννήθηκε πρόωρα, χρειαζόταν να μπει σε θερμοκοιτίδα.

Εξαιτίας, ωστόσο, της έλλειψης γιατρών και προσωπικού, η Μονάδα Ενδιάμεσης Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου δεν μπορεί να λειτουργήσει ως Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας, παρά το γεγονός ότι πριν από λίγες μέρες ανακοινώθηκε με δελτίο Τύπου η απόκτηση από το νοσοκομείο τριών νέων υπερσύγχρονων θερμοκοιτίδων.

Έτσι το νεογνό μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στην Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών (ΜΕΝΝ) στο Ηράκλειο.

Μάλιστα, εδώ και χρόνια, γιατροί και φορείς ζητούν την αναβάθμιση της ΜΕΝΝ Χανίων, αλλά αυτό δεν γίνεται. Στην τελευταία, δε, προκήρυξη που έγινε για την πρόληψη εξειδικευμένου προσωπικού, κανένας νέος γιατρός δεν ανταποκρίθηκε λόγω της δραματικής μείωσης των απολαβών των γιατρών.

Έτσι αυτήν τη στιγμή η ΜΕΝΝ Χανίων λειτουργεί με τη συνδρομή επικουρικών παιδιάτρων και ενός νεογνολόγου, που η διοίκηση του νοσοκομείου κατάφερε να ανανεώσει την σύμβασή του.

Πηγή: εφημερίδα "Σαββατιάτικη Ελευθεροτυπία"