ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Υγειονομικές ελλείψεις σε Κάρπαθο και Σάμο καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Αναφέρονται ελλείψεις σε βασικές ιατρικές ειδικότητες.

Υγειονομικές ελλείψεις σε Κάρπαθο και Σάμο καταγγέλλει η ΠΟΕΔΗΝ

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), «στο Κέντρο Υγείας Καρπάθου, υπηρετούν μόνο 1 Μικροβιολόγος, 1 Ακτινολόγος, 1 Οφθαλμίατρος, 1 Παθολόγος, 2 Γενικοί Ιατροί, 4 Αγροτικοί και άλλοι 12 Επαγγελματίες Υγείας διαφόρων ειδικοτήτων. Δεν υπάρχει καρδιολόγος ούτε παιδιάτρος, ενώ απουσιάζουν κι άλλες βασικές ειδικότητες».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ενημέρωσε (μέσω κοινωνικών δικτύων όπως συνηθίζει) πως δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης ο οργανισμος του νέου νοσοκομείου Καρπάθου, υποστηρίζοντας πως η σημερινή ηγεσία του υπουργείου Υγείας υλοποιεί ό,τι εξαγγέλλει.

Το νοσοκομείο βέβαια είναι υπό κατασκευή εδώ και αρκετά χρόνια (είχε ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013) και θα έπρεπε - σύμφωνα με το τελευταίο χρονοδιάγραμμα - να έχει παραδοθεί το καλοκαίρι του 2018.

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει πως το νέο νοσοκομείο θα στελεχωθεί με το λειψό προσωπικό του Κέντρου Υγείας του νησιού.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, πολλά προβλήματα αντιμετωπίζει και το νοσοκομείο Σάμου με ιατρκές ειδικότητες όπως γαστρεντερολόγος, ΩΡΛ, ενδοκρινολόγος να απουσιάζουν.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η ίδια η διοίκηση του νοσοκομείου είχε αναγκαστεί να ανακοινώσει οτι η λειτουργία της Παιδιατρικής Κλινικής ήταν προβληματική, διότι το τμήμα είχε μείνει με μια μόνο παιδίατρο. Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της διοίκησης, η λειτουργία του τμήματος έχει πλέον αποκατασταθεί.

Το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου Σάμου προγραμματίζει κινητοποίηση για την Τρίτη 9 Απριλίου 2019, διαμαρτυρόμενο για τις ελλείψεις.