ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λουκέτο στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Σάμου

Αναστέλλεται η λειτουργία της κλινικής, λόγω έλλειψης γιατρών!

Λουκέτο στην Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου Σάμου

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, η Παιδιατρική έχει μείνει πλέον με μια παιδίατρο, μετά την παραίτηση και της τελευταίας επικουρικής γιατρού!

«Η λειτουργία της κλινικής καθίσταται πλεόν προβληματική», αναφέρει η ανακοίνωση της διοίκησης η οποία δείχνει να «σηκώνει τα χέρια ψηλά», υποστηρίζοντας ότι «εξαντλήθηκε κάθε πιθανή δυνατότητα ενίσχυσης του τμήματος».

Με αυτά τα δεδομένα, τα παιδιά της Σάμου θα πρέπει να παραπέμπονται πλέον μόνον σε ιδιώτες παιδιάτρους.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, υποστηρίζοντας πως εκτός της Παιδιατρικής, ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν σχεδόν όλα τα τμήματα του νοσοκομείου Σάμου.

Σύμφωνα με το σωματείο εργαζομένων, στο νοσοκομείο υπάρχουν μόνο δύο αναισθησιολόγοι οι οποίοι αδυνατούν να καλύψουν το χειρουργικό τομέα ο οποίος εφημερεύει 24 ωρες το 24ωρο, 365 μέρες το χρόνο.

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν μεγάλες ελλείψεις και σε νοσηλευτικό προσωπικό, αναφέροντας πως τη νύχτα και τα Σαββατοκύριακα, η Παθολογική, η Παιδιατρική, η χειρουργική κλινική όπως και το τμήμα επειγόντων περιστατικών, έχουν μόνο μια νοσηλεύτρια στη βάρδια.

Με αυτές τις δυνάμεις, το νοσοκομείο καλύπτει 40.000 μόνιμους κατοίκους αλλά και τους πρόσφυγες και μετανάστες που ζουν στα hot spot.