ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κικίλιας προς ΕΙΝΑΠ: «Δεν θα αφεθούν τα νοσοκομεία»

Με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας συναντήθηκε την Τρίτη 27 Αυγούστου το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ).

Κικίλιας προς ΕΙΝΑΠ: «Δεν θα αφεθούν τα νοσοκομεία»

Στην συνάντηση συμμετείχαν και οι προτεινόμενοι από τον υπουργό Διοικητές της Α΄ και Β΄ Υγειονομικής Περιφέρειας.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν οι προσλήψεις και ο προϋπολογισμός των Νοσοκομείων, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και τα μπλοκάκια, οι επικουρικοί γιατροί, τα νοσήλεια ασθενών με ή χωρίς ΑΜΚΑ, η κάλυψη άγονων περιοχών, οι εφημερίες των Νοσοκομείων του λεκανοπεδίου και τα ράντζα.

Οι δύο πλευρές συζήτησαν επίσης για την Π.Φ.Υ., την εκπαίδευση ειδικευομένων, τα φαινόμενα αυταρχισμού και παρουσίας της αστυνομίας στα νοσοκομεία με αφορμή το περιστατικό στο Θριάσιο, την συμπεριφορά των Διοικητών σε συγκεκριμένα νοσοκομεία, την αδειοδότηση για διενέργεια TAVI (διαδερμική αντικατάσταση αορτικής βαλβίδας) στο «Αττικόν» και των εμβολισμών στον Ευαγγελισμό, τις εγκυκλίους της προηγούμενης Κυβέρνησης για τιμωρία γιατρών πριν τελεσιδικήσει τυχόν παράπτωμα κ.λπ.

Ο υπουργός Υγείας, διαβεβαίωσε ότι θα προχωρήσει στην προκήρυξη 940 θέσεις γιατρών πανελλαδικά και 1116 θέσεων μη ιατρικού προσωπικού, οι οποίες είχαν αναγγελθεί προ μηνών, μέσω ΑΣΕΠ.

Ο κ. Κικίλιας διευκρίνισε στα μέλη του Δ.Σ. της ΕΙΝΑΠ ότι «δυσκολευόμαστε να κλείσει το έτος, αλλά δεν θα αφεθούν τα νοσοκομεία», κάνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο ότι «απαιτείται να μαζευτεί περαιτέρω η σχετική δαπάνη».

Η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση – ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) αναφέρει μεταξύ άλλων σχετικά με τη συνάντηση Βασίλη Κικίλια – ΕΙΝΑΠ σε ανακοίνωσή της:

«Από τη συνάντηση με τη νέα ηγεσία του υπουργείου υγείας ένα πράγμα επιβεβαιώνεται. Ο περίφημος “φάκελος προτεραιοτήτων” της κυβέρνησης ΝΔ για την υγεία περιλαμβάνει τη συνέχιση και κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης για τα δικαιώματά μας, για την υγεία του λαού. Υγεία πανάκριβο εμπόρευμα για το λαό, υποβαθμισμένες παροχές, υποστελεχωμένες δημόσιες μονάδες υγείας με ελάχιστο μόνιμο προσωπικό χαμηλά αμειβόμενο, με ελαστικά εργαζόμενους με κουτσουρεμένα δικαιώματα με ημερομηνία λήξης».

Διαβάστε επίσης:

Επιστολή ΕΙΝΑΠ σε Κικίλια για τα ράντζα στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»