ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επιστολή ΕΙΝΑΠ σε Κικίλια για τα ράντζα στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (Ε.Ι.Ν.Α.Π.) επαναφέρει στο προσκήνιο, την επιτακτική ανάγκη να ληφθούν μέτρα για το θέμα με τα ράντζα στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ».

Επιστολή ΕΙΝΑΠ σε Κικίλια για τα ράντζα στο Νοσοκομείο «ΑΤΤΙΚΟΝ»

Όπως αναφέρει με επιστολή της στην νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας, παρά τις επανειλημμένες προτάσεις από τα εκλεγμένα όργανα των εργαζομένων του νοσοκομείου κανένα μέτρο δεν έχει ληφθεί μέχρι σήμερα.

Αντίθετα επαναλαμβάνονται διαχρονικά και συστηματικά, «ερήμην» των εκπροσώπων των εργαζομένων, πρακτικές επέκτασης ή αλλαγής των δραστηριοτήτων του νοσοκομείου που επιδεινώνουν του οξύτατο πρόβλημα νοσηλείας ασθενών σε ράντζα.

Προ έτους το ΔΣ της Ε.Ι.Ν.Α.Π., κατήγγειλε τη διοίκηση του νοσοκομείου, η οποία μετά από πρόταση της Διευθύντριας Ιατρικής Υπηρεσίας είχε προχωρήσει σε διπλασιασμό των κλινών της θωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου η οποία λειτουργεί με προγραμματισμένα περιστατικά σε βάρος της καρδιολογικής κλινικής που συμμετέχει στη γενική εφημερία του νοσοκομείου με αποτέλεσμα το επικίνδυνο φαινόμενο νοσηλείας καρδιοπαθών ασθενών σε ράντζα και απαίτησε την ανάκληση της απόφασης αυτής. Έκτοτε καμία ανταπόκριση δεν υπήρξε από τη διοίκηση του νοσοκομείου και ενώ το πρόβλημα παραμένει, επιχειρείται τις τελευταίες μέρες από την Διευθύντρια της Ιατρικής Υπηρεσίας, νέα μείωση των κλινών της καρδιολογικής κλινικής που θα επιδεινώσει ακόμη περισσότερο το πρόβλημα της νοσηλείας καρδιοπαθών σε ράντζα.

Με την επιστολή της η Ε.Ι.Ν.Α.Π., καλεί τη νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των ράντζων, λαμβάνοντας υπόψη τις ήδη κατατεθειμένες προτάσεις των εργαζομένων, ενώ είναι αυτονόητη η ανάγκη ακύρωσης της προ έτους επικίνδυνης για τους καρδιοπαθείς ασθενείς απόφασης της διοίκησης του νοσοκομείου για επέκτασης της θωρακοχειρουργικής κλινικής σε βάρος της καρδιολογικής κλινικής.

Τι ζητά η Ε.Ι.Ν.Α.Π.

-Την άμεση κάλυψη των αναγκών σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα έλλειψης και εξουθένωσης του προσωπικού του νοσοκομείου.

-Την απορρόφηση μέρους των ράντζων σε κλίνες που παραμένουν μέχρι σήμερα κλειστές.

-Να ανοίξουν όλες οι κλίνες ΜΕΘ του νοσοκομείου.

-Να λειτουργήσουν όλες οι χειρουργικές αίθουσες ώστε να ελαχιστοποιηθεί η αναμονή των νοσηλευόμενων για χειρουργική επέμβαση.

-Να λειτουργήσει άμεσα ο Μαγνητικός Τομογράφος του νοσοκομείου.

-Να ξαναλειτουργήσει το Λοιμωδών σαν σύγχρονο εξοπλισμένο νοσοκομείο.

-Θεωρούμε επιβεβλημένη τη συμμετοχή όλων των τμημάτων του νοσοκομείου στη γενική εφημερία με αντίστοιχη μέριμνα για επαρκή στελέχωσή τους.

Διαβάστε επίσης:

Αντιδράσεις της ΕΙΝΑΠ για τα κενά στην υγεία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ