ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αντιδράσεις της ΕΙΝΑΠ για τα κενά στην υγεία

Ενημέρωση για τις συναντήσεις που πραγματοποίησε με τις Διοικήσεις της 1ης και 2ης Υ.Πε., έδωσε στη δημοσιότητα το Δ.Σ. της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά.

Αντιδράσεις της ΕΙΝΑΠ για τα κενά στην υγεία

Όπως αναφέρει το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ τα θέματα τα οποία συζητήθηκαν ήταν οι προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού στα νοσοκομεία, οι επικουρικοί γιατροί, η χρηματοδότηση νοσοκομείων και η ΕΔΕ.

Για το μείζον θέμα των προσλήψεων στα νοσοκομεία και μετά από την Υπουργική Απόφαση για έγκριση προκήρυξης θέσεων ειδικευμένων γιατρών που δημοσιεύτηκε στις 17/05/19 εγκρίθηκαν:

  • Στην 1η Υ.Πε.199 θέσεις, ενώ από τα νοσοκομεία είχαν ζητηθεί 400 και οι πραγματικές ανάγκες είναι τουλάχιστον 800. Τρανταχτό παράδειγμα είναι το νοσοκομείο Ευαγγελισμός όπου είχαν ζητηθεί 52 γιατροί, το Υπουργείο ενέκρινε 24 θέσεις ενώ οι πραγματικές ανάγκες είναι πάνω από 100.
  • Στη 2η Υ.Πε. όπου οι ανάγκες είναι τεράστιες λόγω και των νησιών και μπορεί να αγγίζουν και τις 1.000 θέσεις ενέκριναν μόνο 179.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση της ΕΙΝΑΠ, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Το υπουργείο Υγείας ισχυρίζεται ότι θα προκηρύσσει 1.000 θέσεις γιατρών και 1.500 μη γιατρών το χρόνο για όλη την Ελλάδα, αριθμός ελάχιστος μπροστά στις ανάγκες.

Βρισκόμαστε στον Μάιο του 2019 και με το ρυθμό που γίνονται οι κρίσεις και οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ κανείς δεν θα έχει προσληφθεί έως το τέλος του έτους.

Μέχρι το τέλους του χρόνου οι συνταξιοδοτούμενοι του 2018 και του 2019, μαζί με τους απολυόμενους επικουρικούς θα είναι 1.700.

Άρα για ποιες προσλήψεις και για ποια ανακούφιση και ένεση στο ΕΣΥ για το ιατρικό και μη ιατρικό προσωπικό μιλάει το Υπουργείο; Διεκδικούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και να μην απολυθεί κανείς επικουρικός».