ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Σταδιακή μετατροπή των θέσεων των επικουρικών γιατρών σε θέσεις Επιμελητών Β' ή Α'

Σταδιακή μετατροπή των θέσεων των επικουρικών γιατρών σε θέσεις Επιμελητών Β' ή Α'

Σταδιακή μετατροπή των θέσεων των επικουρικών γιατρών σε θέσεις Επιμελητών Β΄ ή Α΄ σχεδιάζει η κυβέρνηση, όπως επανέλαβε ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννη Γκιόλα για τη στελέχωση της Παθολογικής Κλινικής της Νοσηλευτικής Μονάδας Ναυπλίου του Νοσοκομείου Αργολίδας με το απαιτούμενο ιατρικό προσωπικό.

Ο υφυπουργός ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση ετοιμάζει δέσμη μέτρων που θα προβλέπουν κίνητρα για τους γιατρούς που θα καλύπτουν θέσεις που προκηρύσσονται και που σήμερα βγαίνουν άγονες.

«Εμείς ποτέ δεν αμφισβητήσαμε, ποτέ δεν αρνηθήκαμε τα κενά τα οποία βεβαίως δεν μπορούν σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να διευθετηθούν», είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης για τις ελλείψεις σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό. Ο υφυπουργός είπε ότι οι προκηρύξεις των θέσεων δεν έχουν σταματήσει και σύμφωνα με τα αιτήματα που υποβάλλουν τα νοσοκομεία και οι υγειονομικές περιφέρειες, καταβάλλεται προσπάθεια, με βάση τις υφιστάμενες πιστώσεις και τον προγραμματισμό, να καλυφθούν σιγά σιγά οι ανάγκες.

«Καλώς ή κακώς υπάρχουν εργαλεία, όπως είναι η διαδικασία των επικουρικών γιατρών, που δίνουν προσωρινές λύσεις στο σύστημα. Το λέω αυτό διότι η διαδικασία των επικουρικών γιατρών ήταν μία πρωτοβουλία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία μάλιστα βοήθησε το σύστημα, αλλά δυστυχώς δεν δίνει μόνιμες λύσεις. Χρειαζόμαστε μόνιμες λύσεις στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, μόνιμες θέσεις οι οποίες θα καλύψουν τις ανάγκες σε ιατρικό και λοιπό προσωπικό», είπε ο υφυπουργός και επανέλαβε: «Σχεδιάζουμε τη σταδιακή μετατροπή των θέσεων των επικουρικών γιατρών σε θέσεις Επιμελητών Β΄ ή Α΄ ή οτιδήποτε άλλο χρειαστεί, προκειμένου να καλύψουμε τα μεγάλα αυτά κενά». Ο Βασίλης Κοντοζαμάνης επισήμανε εξάλλου ότι πολλές προκηρύξεις αποβαίνουν άγονες γι' αυτό και η κυβέρνηση θα καταθέσει δέσμη μέτρων με κίνητρα για τους γιατρούς που θα καλύπτουν τις θέσεις αυτές.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

BEST OF NETWORK

Κόλαση για 20χρονη στη Θεσσαλονίκη: Πώς την άρπαξαν Πακιστανοί και τη βίαζαν επί ώρες

Προσοχή! Η ζέστη έρχεται για να μείνει. Η ενημέρωση του Αρναούτογλου

ΕΝΦΙΑ 2020: Ποια εντοπίζονται τα συχνότερα λάθη - Πώς θα τα διορθώσετε

Συμφωνείτε ή διαφωνείτε με την επιβολή lockdown στην περιοχή σας;

Big Brother: Το αποκαλυπτικό πλάνο της Ράνιας που εκτόξευσε την τηλεθέαση (pics)

Μίκαελ Σουμάχερ: Δυστυχώς! Άσχημα νέα για την υγεία του

Άνθρωπος ή κατσαρίδα: Ποιο είδος εμφανίστηκε πρώτο στη Γη;

Έξι μοντέλα που σε στέλνουν «αδιάβαστο» με τις πόζες τους!

Ρινική συμφόρηση: Μύθοι και πραγματικότητες για τη «βουλωμένη μύτη»

Συγκλονίζει η Μπρέντα του Beverly Hills στο 4o στάδιο καρκίνου - Eτοιμάζει βίντεο αποχαιρετισμού

Άγριο επεισόδιο με ζηλιάρη σύζυγο σε εστιατόριο γνωστού σεφ – «Μπούκαρε» ξαφνικά και φώναζε (pics)

Κορονοϊός: Δραματική προειδοποίηση σε Θήβα και Χαλκίδα - «Μείνετε στα σπίτια σας»

BEST OF NETWORK