ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοντά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» το 2ο νηπιαγωγείο Ερμιόνης

Η κοινωνία της Ερμιόνης εδώ και πολλά χρόνια έχει αγκαλιάσει το έργο του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και έχει εκφράσει πολλές φορές και με πολλούς τρόπους την αγάπη και την αλληλεγγύη της στα παιδιά που νοσηλεύονται στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη-ΕΛΠΙΔΑ». 

Κοντά στα παιδιά της «ΕΛΠΙΔΑΣ» το  2ο νηπιαγωγείο Ερμιόνης

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψη των παιδιών του 2ου νηπιαγωγείου Ερμιόνης στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων, όπου έδωσαν μια μοναδική παράσταση αφιερωμένη εξαιρετικά στα παιδιά που νοσηλεύονται εκεί. Μια παράσταση γεμάτη από παιχνίδια παλιάς εποχής που τα παιδιά του νηπιαγωγείου διδάχτηκαν από τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους και θέλησαν να τα παρουσιάσουν στα παιδιά της Ογκολογικής Μονάδας.

Η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, συγκινημένη με την πρωτοβουλία τους, τους είπε : «Με την ωραία αυτή εκδήλωση ταξιδέψατε κι εμάς στα παιδικά μας χρόνια. Κυρίως, μέσα από αυτή την πρωτοβουλία ένα μέρος της άϋλης παράδοσής μας μεταδόθηκε στα παιδιά του Ογκολογικού μας Νοσοκομείου και αυτό το θεωρώ όχι μόνο ενθαρρυντικό αλλά άκρως συμβολικό και βαθιά συγκινητικό. Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου για την παρουσία όλων σας κοντά μας. Αισθάνομαι πραγματικά υπερήφανη που είμαι συμπατριώτισσά σας και μας δένουν τόσα πολλά. Ευχαριστώ θερμά την Προϊσταμένη του 2ου Νηπιαγωγείου Ερμιόνης, κυρία Ελένη Βλάσση-Δημαράκη, για την ευγενική της σκέψη να διοργανώσει αυτή την επίσκεψη.

Θα ήθελα να την συγχαρώ για τα ιδανικά που προβάλει μέσα από την σημαντική της αποστολή να διαπαιδαγωγεί μικρά παιδιά που βρίσκονται σε τόσο τρυφερή ηλικία, η οποία όμως είναι ταυτόχρονα ηλικία στην οποία διαπλάθονται χαρακτήρες και δημιουργούνται θεμέλια αξιών και αρχών. Χάρη στην πρωτοβουλία της το 2ο Νηπιαγωγείο Ερμιόνης γίνεται σύμμαχος του Συλλόγου μας».

Επιστρέφοντας στην Ερμιόνη τα παιδιά του 2ου νηπιαγωγείου Ερμιόνης πήραν μαζί τους την Τιμητική Πλακέτα του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» για να τους θυμίζει πάντα την επίσκεψή τους στη Μονάδα, αλλά και την αξία του ανθρωπισμού και της αγάπης για τα παιδιά όλου του κόσμου.