ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΔΕ στον Ευαγγελισμό για το θάνατο του ασθενούς που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό

Με εντολή του Υπουργού Υγείας Μ. Βορίδη, μετά την ιατροδικαστική έκθεση του προϊσταμένου της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, διενεργείται από τη Διοίκηση του ΓΝΑ «Ο Ευαγγελισμός» Ένορκη Διοικητική Εξέταση (ΕΔΕ) προκειμένου να διερευνηθεί άμεσα εάν η αναβολή του Χειρουργείου 67χρονου ασθενούς του Καρδιοχειρουργικού Τμήματος του Νοσοκομείου, συνέβαλε ή όχι στον θάνατο αυτού.

ΕΔΕ στον Ευαγγελισμό για το θάνατο του ασθενούς που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό

Οι εξελίξεις στην υπόθεση του χρηματισμού του Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ευαγγελισμού είναι ραγδαίες μετά το θάνατο του 67χρονου ασθενούς, καθώς έχει ήδη υπάρξει εισαγγελική παρέμβαση για το θέμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 67χρονος καρδιοπαθής κατήγγειλε την περασμένη εβδομάδα καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για "φακελάκι". Ο γιατρός συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα 500 ευρώ και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ' επάγγελμα.

Ο κατηγορούμενος, που αρνείται την κατηγορία, έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.

Διαβάστε επίσης
Η ιατροδικαστική εξέταση για το θάνατο του καρδιοπαθή που κατήγγειλε τον γιατρό του Ευαγγελισμού για φακελακι

Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του ασθενούς που κατήγγειλε τον Δ/ντή του Ευαγγελισμού για φακελάκι

Πέθανε ο ασθενής που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για φακελάκι