ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του ασθενούς που κατήγγειλε τον Δ/ντή του Ευαγγελισμού για φακελάκι

Εντολή για τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του ασθενούς που κατήγγειλε πρόσφατα για χρηματισμό τον Διευθυντή της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Εισαγγελική έρευνα για το θάνατο του ασθενούς που κατήγγειλε τον Δ/ντή του Ευαγγελισμού για φακελάκι

Με εντολή της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση από το Τμήμα Εσωτερικών υποθέσεων της ΕΛΑΣ, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια θανάτου του ασθενή.

Στο πλαίσιο της διερεύνησης της υπόθεσης, θα κληθούν να καταθέσουν οι συγγενείς του ασθενούς οι οποίοι φέρονται να αποδίδουν τα αίτια του θανάτου του σε αμέλεια είτε του καταγγελόμενου καρδιοχειρουργού είτε των γιατρών που τον χειρούργησαν.

Η Εισαγγελία θα αναμένει παράλληλα τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής εξέτασης για τον προσδιορισμό των αιτιών θανάτου του ασθενούς.

Υπενθυμίζεται ότι ο αποβιώσας κατήγγειλε πριν λίγες ημέρες καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για "φακελάκι". Ο γιατρός συνελήφθη και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για το κακούργημα της δωροληψίας κατ' εξακολούθηση από υπάλληλο που ενεργούσε κατ' επάγγελμα. Ο κατηγορούμενος, που αρνείται την κατηγορία, έχει απολογηθεί και έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση 100 χιλιάδων ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υποχρεωτική εμφάνιση σε Α.Τ. δύο φορές το μήνα.

Διαβάστε επίσης

Πέθανε ο ασθενής που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό του Ευαγγελισμού για φακελάκι