ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αυξάνεται η ανησυχία στις ΗΠΑ για τα κρούσματα πανούκλας

Το Τμήμα Δημόσιας Υγείας και Περιβάλλοντος στο Κολοράντο των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την ύπαρξη τουλάχιστον τριών κρουσμάτων πνευμονικής πανώλης (πανούκλα) στην ευρύτερη περιοχή, δίνοντας τροφή στην ανησυχία της τοπικής κοινωνίας μετά από το πρώτο κρούσμα που είχε εντοπιστεί πριν μία εβδομάδα.

Αυξάνεται η ανησυχία στις ΗΠΑ για τα κρούσματα πανούκλας

Σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ και οι τρεις άνθρωποι που έχουν προσβληθεί από την δυνητικά θανατηφόρο ασθένεια είχαν έρθει σε άμεση επαφή με έναν επίσης μολυσμένο σκύλο που πρόσφατα πέθανε από πανώλη.

Ο πρώτος ασθενής, του οποίου η οικογένεια είχε τον εν λόγω σκύλο, νοσηλεύεται ακόμα στο νοσοκομείο μετά από περίπου 10 μέρες, αφού η πνευμονική πανώλη είχε επιβεβαιωθεί στο άψυχο σώμα του σκύλου του στις 8 Ιουλίου.

Οι υγειονομικές αρχές στις ΗΠΑ έχουν θορυβηθεί από το γεγονός. Υποθέτουν ότι ο σκύλος είχε μολυνθεί από σκίουρο ή κουνέλι, το οποίο ήταν φορέας της ασθένειας, η οποία δεν έχει προσβάλλει τους ανθρώπους από τη δεκαετία του 1920.

Τα συμπτώματα της πνευμονικής πανώλης είναι πυρετός, μυικός πόνος, ναυτία και έμετος. Οι αμερικανικές αρχές εξέδωσαν ανακοίνωση με την οποία προειδοποιούν τους πολίτες του Ντένβερ του Κολοράντο να μην έρχονται σε επαφή με οποιουδήποτε τύπου τρωκτικά, να περιορίσουν τις επισκέψεις τους στην άγρια ύπαιθρο και να ψεκάσουν τα κατοικίδιά τους για τσιμπούρια και ψύλλους που ενδεχομένως να είναι φορείς της ασθένειας.

Διαβάστε επίσης:

Συναγερμός στις ΗΠΑ: Κρούσμα πανούκλας στο Κολοράντο