ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα καταγγελία για αγγειοχειρουργό που ζήτησε 2.000 ευρώ (vid)

Αγγειοχειρουργός ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αθήνας ζήτησε φακελάκι 2.000 ευρώ από συνταξιούχο προκειμένου να τον χειρουργήσει για ανεύρυσμα αορτής.

Νέα καταγγελία για αγγειοχειρουργό που ζήτησε 2.000 ευρώ (vid)

Και όταν ο ασθενής, του είπε ότι δεν μορεί να βρει αυτά τα χρήματα, η κυνική απάντηση του γιατρού ήταν «πέρνα ξανά σε πέντε μήνες».

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ο αγγειοχειρουργός ζήτησε 2.000 ευρώ για μια επέμβαση αποκατάστασης ανευρύσματος της αορτής.

Πρόκειται για μία σοβαρή κατάσταση οπου ο ασθενής κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από ρήξη ανευρύσματος αορτής και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης είναι η χειρουργική επέμβαση. Το ανεύρυσμα αορτής εμφανίζει υψηλά ποσοστά θνησιμότητας αν δεν διαγνωσθεί και αντιμετωπισθεί έγκαιρα.

Όταν ο καταγγέλλων του απάντησε ότι δεν έχει αυτά τα χρήματα, η απάντηση του καρδιοχειρουργού ήταν: «Καλά, τότε πέρνα ξανά σε πέντε μήνες».

Η νέα υπόθεση εκβιασμού έρχεται στο φως της δημοσιότητας λίγες ημέρες μετά την περίπτωση του Διευθυντή της Κκαρδιοχειρουργικής Κλινικής του Ευαγγελισμού, ο οποίος κατηγορείται για χρηματισμό και εκβιασμό μετά την καταγγελία 67χρονου ασθενούς ότι ζήτησε 500 ευρώ προκειμένου να τον χεριουργήσει. Δυστυχώς, λίγες μέρες μετά, ο συνταξιούχος πέθανε στη ΜΕΘ του Ευαγγελισμού αφού είχε υποβληθεί σε επέμβαση από άλλον χειρουργό του νοσοκομείου. Οι συγγενείς του κατηγορούν επιπρόσθετα το γιατρό ότι ευθύνεται για τον θάνατο του 67χρονου, ο οποίος καθυστέρησε να χειρουργηθεί 1εξαιτίας των διαπραγματευσεων με τον καρδιοχεριουργό που κράτησαν 18 μέρες.