ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ενθαρρυντικά νέα για την κατάσταση του Σουμάχερ

Η κατάσταση του Μίκαελ Σουμάχερ βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά και μάλιστα ο πρώην άσος της Φόρμουλα 1 μπορεί πλέον και επικοινωνεί με το περιβάλλον κουνώντας τα βλέφαρά του.

Ενθαρρυντικά νέα για την κατάσταση του Σουμάχερ

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής Mirror, ίσως μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα. Θα χρειάζεται ωστόσο ιατρική παρακολούθηση 24 ώρες το 24ωρο, λόγω των σοβαρών τραυματισμών που έχει υποστεί.

Αν και παραμένει κλινήρης, το σχετικό δημοσίευμα αναφέρει πως ο Σουμάχερ μπορεί και ανταποκρίνεται στις ερωτήσεις της συζύγου και των παιδιών του κουνώντας τα βλέφαρά του.

Οι γιατροί της κλινικής στην Ελβετία όπου και νοσηλεύεται ευελπιστούν πως ο Σουμάχερ θα μπορέσει μέσα στις επόμενες εβδομάδες να καθίσει σε προηγμένης τεχνολογίας αναπηρικό αμαξίδιο που θα μπορεί ο ίδιος να ελέγχει με το στόμα του.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα που κυκλοφορούν στην Κροατία, οι γιατροί Darko Chudy και Vedran Deletis έχουν αναπτύξει μια πρωτοποριακή τεχνική με εμφυτεύσιμο τσιπάκι που πιθανώς θα χρησιμοποιηθεί ώστε ο Σουμάχερ να μπορέσει να περπατήσει και να μιλήσει ξανά.

Διαβάστε επίσης:

Μίκαελ Σουμάχερ: Αργή αλλά σταθερή η πρόοδός του, δηλώνει η σύζυγος
Πουλάνε το κλεμμένο ιατρικό αρχείο του Σουμάχερ προς €50.000