ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πώς η ενασχόληση με το κινητό βελτιώνει την επίδοσή σας στην δουλειά

Είναι κοινή πεποίθηση ότι οι εργαζόμενοι που σταματούν την εργασία τους για να ασχοληθούν με το κινητό τους, είναι "αντιπαραγωγικοί" και "τεμπέληδες", αλλά μια νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο του Κάνσας έρχεται να τους διαψεύσει.

Πώς η ενασχόληση με το κινητό βελτιώνει την επίδοσή σας στην δουλειά

Οι ερευνητές εξέτασαν τις περιπτώσεις 72 εργαζομένων πλήρους απασχόλησης σε διαφορετικούς κλάδους εργασίας και διαπίστωσαν ότι κατά μέσο όρο ασχολούνταν με το κινητό τους τηλέφωνο για χρονική περίοδο 22 λεπτών μέσα στο 8ωρο που δούλευαν.

Στην συνέχεια τους έδωσαν μία εφαρμογή για το κινητό τηλέφωνο, η οποία κατέγραφε τον χρόνο που ασχολούνταν με αυτό και διαχώριζε τις υπόλοιπες εφαρμογές που χρησιμοποιούσαν σε "παιχνίδια" και "εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης". Μετά το τέλος του 8ώρου τους οι συμμετέχοντες συμπλήρωναν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με το πόσο ικανοποιημένοι αισθάνονταν.

Διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που έκαναν τακτικά διαλείμματα για να "ξεχαστούν" στο κινητό τους ήταν περισσότερο χαρούμενοι, αλλά ταυτόχρονα ήταν και πιο παραγωγικοί.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι είναι αδύνατο για έναν εργαζόμενο να παραμείνει απόλυτα συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει επί 8 σερί ώρες κάθε μέρα. Αν δεν χρησιμοποιούσαν το κινητό τους, οι συμμετέχοντες θα έβρισκαν κάποιον άλλο τρόπο να αποσπάσουν την προσοχή τους από την εργασία για μερικά λεπτά. Σύμφωνα με τους ερευνητές, αυτά τα διαλείμματα κάνουν καλό στην παραγωγικότητά τους, αρκεί να περιορίζονται σε μερικά λεπτά κάθε φορά.

Φυσικά, η ενασχόληση με το κινητό τηλέφωνο δεν είναι ο μοναδικός τρόπος που μπορεί ένας εργαζόμενος να μειώσει τα επίπεδα στρες στον οργανισμό του κατά το 8ωρο που εργάζεται ή γενικότερα μέσα στην ημέρα.

Η σωματική άσκηση (το πρωί, το μεσημέρι ή και μετά τη δουλειά) μπορεί να μειώσει σημαντικά το στρες. Επίσης μπορείτε να αποφεύγετε τις πολύ ζαχαρούχες τροφές στη μέση της ημέρας, ώστε να μην νιώστε ξαφνικά να "πέφτετε" και να μην έχετε ενέργεια το απόγευμα και το βράδυ.

Διαβάστε επίσης:

Νυστάζετε στη δουλειά; Δείτε τι φταίει...

Ίσως ήρθε η ώρα να αλλάξετε δουλειά. Δείτε πως θα το καταλάβετε

Τι να κάνετε για να πετύχετε στη συνέντευξη για δουλειά

Θέλεις να πετύχεις στη δουλειά; Κάν΄το όπως οι... ψυχοπαθείς!