ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το τσίμπημα που θα σας κάνει... φυτοφάγους!

Ακούγεται απίστευτο και όμως είναι αληθινό: το τσίμπημα ενός ζωυφίου, το οποίο ανήκει στην οικογένεια των τσιμπουριών, είναι δυνατό να σας κάνει αλλεργικούς στο κόκκινο κρέας!

Το τσίμπημα που θα σας κάνει... φυτοφάγους!

Είναι γνωστό ότι το τσίμπημα του τσιμπουριού προκαλεί σοβαρά προβλήματα στον άνθρωπο όπως τη νόσο του Lyme, τον ιό Heartland, υψηλό πυρετό, τη νόσο Powassan, και διάφορες άλλες ασθένειες.

Τώρα, έγινε γνωστό ότι μπορεί να προκαλέσει μια σπάνια αλλεργία, η οποία κάνει τον ανθρώπινο οργανισμό να επιτίθεται σε ένα σάκχαρο που υπάρχει στο κόκκινο κρέας.

Τα τσιμπούρια έχουν μια σειρά από βιοδραστικές χημικές ενώσεις στο σάλιο τους, ένα εκ των οποίων είναι ένα σάκχαρο αίματος που ονομάζεται alpha-gal, το οποίο υπάρχει στα μη πρωτεύοντα θηλαστικά, αλλά όχι στους ανθρώπους. Υπάρχει επίσης και στο κόκκινο κρέας, όπως το βοδινό και το χοιρινό. Όταν το καταναλώνουμε ως τροφή, το σώμα μας δεν αντιδρά. Αλλά όταν το alpha-gal εισέλθει στην ροή του αίματος μέσω του τσιμπήματος από τσιμπούρι, τότε το ανθρώπινο ανοσοποιητικό σύστημα αντιδρά με την παρασκευή αντισωμάτων τα οποία επιτίθενται στο "ξένο" σάκχαρο.

Από τη στιγμή που θα συμβεί αυτό, το σώμα είναι σε ετοιμότητα να επιτεθεί στο μέλλον σε κάθε "συνάντησή" του με το συγκεκριμένο σάκχαρο, ακόμα και αν αυτό καταναλωθεί ως τροφή, κάτι που προηγουμένως δεν προκαλούσε καμία αντίδραση.

Αυτό σημαίνει ότι ο οργανισμός αντιδράει κάθε φορά που καταναλώνει κόκκινο κρέας, αφού σε αυτό υπάρχει το alpha-gal.

Τα αντισώματα ενάντια σε αυτό το σάκχαρο μπορεί να προκαλέσουν μια σειρά αλλεργικών αντιδράσεων, όταν το άτομο πλέον καταναλώνει κόκκινο κρέας, όπως κνίδωση, εξάνθημα, πυρετό και ένα ερεθισμένο λαιμό.

Διαβάστε επίσης:

Ο πιο απλός τρόπος για να δείτε πόσο νερό πρέπει να πίνετε!

Το "παιχνίδι του πνιγμού": Η επικίνδυνη "μόδα" που σκοτώνει

Δεν θα πιστεύετε τι της προκάλεσε αυτό το τσίμπημα (pics)

Τι δείχνει ο αφαλός σας για την κλίση σας στα σπορ