ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Έμπολα: Νεκρός ο πρώτος Ευρωπαίος που μολύνθηκε από τον ιό

Κατέληξε τελικά στο νοσοκομείο όπου είχε διακομιστεί ο 75χρονος ισπανός ιερέας Μιγκουέλ Παζάρες, ο πρώτος ουσιαστικά Ευρωπαίος που μολύνθηκε από τον ιό Έμπολα.

Έμπολα: Νεκρός ο πρώτος Ευρωπαίος που μολύνθηκε από τον ιό

Αυτό ανακοίνωσε την Τρίτη, εκπρόσωπος των αρχών Υγείας στη Μαδρίτη.

Ο 75χρονος Παζάρες μεταφέρθηκε αεροπορικώς από τη Λιβερία στην πατρίδα του στις 7 Αυγούστου, έχοντας μολυνθεί με τον ιό, ενώ εργαζόταν για μία μη κυβερνητική οργάνωση στην αφρικανική αυτή χώρα. Μαζί του επαναπατρίστηκε και η Χουλιάνα Μπόχι, η καλόγρια η οποία εργαζόταν μαζί του και η οποία ωστόσο βρέθηκε αρνητική στον ιό από τις εργαστηριακές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε.

Η Λιβερία θα παραλάβει ποσότητες του πειραματικού φαρμάκου για τον Έμπολα που επαρκούν για τη θεραπεία μόνο των δύο λιβεριανών γιατρών οι οποίοι έχουν μολυνθεί με τον ιό, δήλωσε ο υπουργός Πληροφοριών Λούις Μπράουν ύστερα από την έγκριση για την εξαγωγή του φαρμάκου που έδωσε ο αμερικανικός Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ο Μπράουν είπε ότι το υπουργείο Υγείας της χώρας επικοινώνησε με την παρασκευάστρια εταιρεία του ZMapp, την Mapp Biopharmaceutical, και ζήτησε από τον FDA να εγκρίνει γρήγορα την εξαγωγή του. Να σημειωθεί, ότι ο υπουργός πρόσθεσε πως οι γιατροί είχαν ήδη συναινέσει γραπτώς για την θεραπεία.

Εν τω μεταξύ, οι θάνατοι από τον ιό Έμπολα ξεπέρασαν πλέον τους 1.000.

Διαβάστε ακόμη:

Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί από τον Έμπολα

Έμπολα: Η εξάπλωση του ιού σε αριθμούς και χάρτες