ΕΙΔΗΣΕΙΣ

To Bazaar της «Φροντίδας» τον Σεπτέμβριο στο Γκάζι

Ένα διαφορετικό bazaar πραγματοποιείται στις 12, 13 και 14 Σεπτεμβρίου στο Γκάζι από την ΜΚΟ Φροντίδα, με στόχο να κινητοποιήσει την ευαισθησία όλων μας.

To Bazaar της «Φροντίδας» τον Σεπτέμβριο στο Γκάζι

Τα έσοδα από το bazaar, θα διατεθούν για τις ανάγκες του ξενώνα της Φροντίδας, όπου κακοποιημένες μητέρες και τα παιδιά τους, (θύματα πάσης μορφής βίας), βρίσκουν καταφύγιο, προστασία και κάθε στήριξη, μέχρι και κοινωνική και επαγγελματική αποκατάσταση.

Η «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» όπως αναφέρει η κυρία Ειρήνη Δορκοφίκη Διαχειρίστρια της Μ.Κ.Ο «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» Υπεύθυνη Ξενώνα «Φροντίδα» διανύει τη δεύτερη δεκαετία συνεχούς λειτουργίας και προσφοράς στην άμεση αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων της Ελληνικής οικογένειας.

«Διατηρεί εξ αρχής Ξενώνα σε κρατικό χώρο, με κρατικό έλεγχο αλλά χωρίς κρατική επιχορήγηση, βασιζόμενη εξ ολοκλήρου στη εθελοντική εργασία των συνεργατών μας και την προσφορά χορηγιών, τόσο στα πλαίσια της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, όσο και στην ατομική ευαισθησία.

Η «ΦΡΟΝΤΙΔΑ» καθημερινά δίνει έναν αγώνα...
• Αλλάζοντας τη ζωή δεκάδων κακοποιημένων μητέρων με τα παιδιά τους στο φιλόξενο χώρο μας με την ψυχολογική στήριξη έως επαγγελματική και κοινωνική επανένταξη.
• Προσφέροντας με κάθε μέσο συμβουλευτική και ψυχολογική στήριξη σε παιδιά, γυναίκες αλλά και άνδρες θύτες (θύματα βίας όταν ήταν παιδιά).
• Βελτιώνοντας τη ζωή απόρων οικογενειών, με ρουχισμό και οικοσκευή.
• Σιτίζοντας οικογένειες, μοναχικά άτομα και πρώην φιλοξενηθέντα άτομα.
• Ενημερώνοντας και ευαισθητοποιώντας την κοινή γνώμη για τα προβλήματα της οικογένειας και την αντιμετώπισή τους καθώς και για το νέο νομικό καθεστώς που υπάρχει, τόσο για την ενδοοικογενειακή βία (Ν.3500/2006-πρόταση της «Φροντίδας» με 12 Μ.Κ.Ο.), όσο και για το δουλεμπόριο (το Π.Δ.233/2003 με τη στήριξη 17 Μ.Κ.Ο μεταξύ των οποίων και της «Φροντίδας»)».

Σκοπός της «ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ»: ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, υπογραμμίζει η κυρία Δορκοφίκη και εμείς δεν έχουμε παρά να περάσουμε μία βόλτα τις ημέρες εκείνες, και να στηρίξουμε την σημαντική αυτή προσπάθεια.

frontida-bazaar