ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δεσμεύθηκαν δύο λογαριασμοί του Ηλία Μόσιαλου

Δύο λογαριασμοί του πρώην προέδρου του ΙΣΤΑΜΕ πρώην συμβούλου στο υπουργείο Υγείας και πρώην υπουργού Επικρατείας (Ιούνιος 2011) καθηγητή Πολιτικής υγείας στο London School of Economics κ. Ηλία Μόσιαλου δεσμεύθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Ελλάδα από το ΙΚΑ (που σημειωτέον είναι και βασικός μέτοχος του ΙΣΤΑΜΕ). 

Δεσμεύθηκαν δύο λογαριασμοί του Ηλία Μόσιαλου

Ο κ. Μόσιαλος είναι υπόλογος, όπως αναφέρει «το Βήμα της Κυριακής» για την μη καταβολή των ασφαλιστικών εισφορών προς τους εργαζομένους του ΙΣΤΑΜΕ, ενώ το ύψος των εισφορών αυτών, ανέρχεται σε 170.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Μόσιαλος ο οποίος έχει παραιτηθεί από τη συγκεκριμένη θέση εδώ και δύο χρόνια, την περασμένη Τετάρτη έλαβε μία επιστολή από την τράπεζα μέσω της οποίας ειδοποιούνταν για τη δέσμευση των λογαριασμών του, λόγω του προαναφερθέντος λόγου.

Ο κ. Μόσιαλος παραιτήθηκε από το ΙΣΤΑΜΕ τον Απρίλιο του 2012, όταν και έληξε η θητεία του. Μάλιστα, επειδή δεν αντικαθίστατο, υπέβαλε και επιστολή παραίτησης, ενώ παράλληλα με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ είχαν υποβάλλει παραίτηση από το ΔΣ του Ιδρύματος και επτά ακόμη μέλη του με αποτέλεσμα το όργανο να μην έχει νόμιμη σύνθεση. Όπως σημειώνει η ίδια πηγή, από τις 7 Απριλίου του 2012, όταν και δήλωσε παραίτηση, ο κ. Μόσιαλος όπως και ο δικηγόρος του με επανειλημμένες επικοινωνίες προσπάθησε να απεμπλακεί από τις τυπικές ευθύνες της διοίκησης του ΙΣΤΑΜΕ. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι το Ίδρυμα, στο μεταξύ, άλλαξε δυο προέδρους, για λίγους μήνες ανέλαβε ο Κώστας Σκανδαλίδης και στη συνέχεια τοποθετήθηκε ο Χρήστος Δερβένης, δεν ορίστηκε νέο ΔΣ με τις διαδικασίες που θέτει το καταστατικό, μετά την παραίτηση των επτά. Έτσι, παρά τις αλλαγές των προέδρων έμεινε υπόλογος για το ΙΣΤΑΜΕ ενώπιον της Εφορίας και του ΙΚΑ ο Ηλίας Μόσιαλος, εφόσον οι τρεις μέτοχοι της εταιρείας δεν φρόντισαν να ορίσουν άλλον.

Μιλώντας στην ίδια εφημερίδα πάντως, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, σημείωσε ότι δεν γνώριζε τα περί δέσμευσης του λογαριασμού του κ. Μόσιαλου επειδή ακολουθήθηκε η τυπική διαδικασία και πρόσθεσε ότι υπάρχει συνεννόηση με τον διευθυντή του ΠΑΣΟΚ Νίκο Σαλαγιάννη να τακτοποιηθεί η οφειλή σε 120 δόσεις.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με "Τα Νέα" μόλις ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος πληροφορήθηκε το γεγονός επικοινώνησε με τον κ. Μόσιαλο. "Γιατί δεν μου το είπες", φέρεται να είπε στον κ. Μόσιαλο ο κ. Βενιζέλος, με τον πρώτο να απαντά ότι τόσοι άνθρωποι στο ΠΑΣΟΚ το ήξεραν και προφανώς δεν έκαναν τίποτα.

Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κάλυψε πολιτικά τον επικεφαλής του φορέα που στηρίζει το εγχείρημα της Ελιάς, με σχετική ανακοίνωση: «Το Γραφείου Τύπου του ΠΑΣΟΚ σχετικά με δημοσίευμα που αναφέρει ότι υπήρξε δέσμευση των λογαριασμών του κ. Μόσιαλου για οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ προς το ΙΚΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Είναι προφανές ότι ο κ. Η. Μόσιαλος δεν έχει καμία ευθύνη για οφειλές του ΙΣΤΑΜΕ προς το ΙΚΑ, οι οποίες οφειλές βρίσκονται σε διαδικασία ρύθμισης. Το ΠΑΣΟΚ ευχαριστεί τον κ. Μόσιαλο για την προσφορά του στο ΙΣΤΑΜΕ, κατά την διάρκεια της θητείας του σε αυτό».

Διαβάστε ακόμη:

Εφιαλτικά σενάρια με Μόσιαλο στο υπουργείο Υγείας;