ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Quantimetrica: Έρχονται εφαρμογές στην υγεία από την αναγνώριση της φωνής

Εφαρμογές ψαγμένες και χρηστικές για την καθημερινότητά μας, οι οποίες βασίζονται στην αναγνώριση της φωνής και του ήχου, μας υπόσχεται μία νέα εταιρεία. Οι εφαρμογές αυτές μάλιστα, αγγίζουν πολλά πεδία της καθημερινής μας ζωής και κυρίως το κομμάτι της υγείας και στοχεύουν να καταστήσουν ακόμη πιο εύκολη την ζωή μας.

Quantimetrica: Έρχονται εφαρμογές στην υγεία από την αναγνώριση της φωνής

Πρόκειται για την εταιρεία τεχνολογίας Quantimetrica η οποία ιδρύθηκε από Έλληνες του Λονδίνου (με 20ετή εμπειρία στον χώρο) τον Ιούλιο του 2013 και η οποία έχει ξεκινήσει να εργάζεται στις εφαρμογές αυτές. Η Λονδρέζικη εταιρεία τεχνολογίας, ειδικεύεται σε λογισμικό αναγνώρισης φωνής πολύ χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας που θα χρησιμοποιείται σε εφαρμογές για το Διαδίκτυο των Συσκευών (Internet of things).

Η τεχνολογία αυτή χρησιμοποιεί τη φωνή για να χειριστεί τις συσκευές και να τις μετατρέψει σε έξυπνες (smart) και θα εξυπηρετεί διαφορετικές αγορές, συμπεριλαμβανομένων των κινητών τηλεφώνων, παιχνιδιών, οικιακού αυτοματισμού, wearables και καμερών.

Ένα ενδιαφέρον στοιχείο το οποίο καταδεικνύει την δυναμική της νέας εταιρείας, είναι ότι ο Δρ. David Tupman Βρετανός μηχανικός ο οποίος βρίσκεται πίσω από το πρώτο iPhone και το ipod, έχει ενταχθεί ως σύμβουλος στη Quantimetrica.

Ο David Tupman θα ηγείται της Τεχνικής Συμβουλευτικής Επιτροπής της Quantimetrica και θα δώσει την εμπειρία του με στόχο που να συνδέει καινοτόμες τεχνολογίες με νέες εφαρμογές.

Ο Δρ. Γιάννης Δουμένης, Διευθύνων Σύμβουλος της Quantimetrica δηλώνει σχετικά: «οι τεχνολογίες μας είναι πολύ μικρού μεγέθους, καταναλώνουν πολύ χαμηλή ισχύ και μπορούν να κάνουν «έξυπνες» πολλές απλούστερες συσκευές για μια καλύτερη και ασφαλέστερη διαβίωση. Είμαστε πολύ ευτυχείς που θα συνεργαστούμε με τον David ώστε να δημιουργήσουμε νέες εφαρμογές και να επωφεληθούμε από την τεχνογνωσία και διορατικότητά του ώστε να χρησιμοποιήσουμε τον ήχο και σε άλλες καινοτομίες που εφαρμόζουμε. Ο Δρ. Tupman θα φέρει την εμπειρία του στη Quantimetrica για να συνεχίσουμε την εφαρμογή της πρωτοποριακής τεχνολογίας μας σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών».

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για το θέμα, έκανε αναφορά πρόσφατα και η Wall Street Journal.